Buzău: 14 localităţi, afectate de ploile din ultimele zile, care au provocat şi alunecări de teren

Un număr de 14 localităţi buzoiene au fost afectate în urma ploilor din ultimele zile, precipitaţiile provocând mai ales alunecări de teren, o familie din comuna Scorţoasa fiind deja evacuată, mai multe drumuri judeţene, comunale şi săteşti fiind afectate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

246 afișări
Imaginea articolului Buzău: 14 localităţi, afectate de ploile din ultimele zile, care au provocat şi alunecări de teren

Buzău: 14 localităţi, afectate de ploile din ultimele zile, care au provocat şi alunecări de teren (Imagine: Gabriel Fluerariu/ Mediafax Foto)

Potrivit unei raportări prezentate, marţi, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, ploile din ultimele zile au provocat pagube în 14 localităţi buzoiene: Lopătari, Vintilă-Vodă, Cernăteşti, Mânzăleşti, Vipereşti,Căneşti, Chiliile, Cozieni, Pârscov, Buda, Valea Salciei, Pardoşi, Năeni şi Berca.

Astfel, pe drumul judeţean 203 K, precipitaţiile abundente au rupt o porţiune din terasament, iar circulaţia este restricţionată pe o porţiune a şoselei, în localitatea Vintilă Vodă. La Pardoşi, circulaţia este întreruptă pe DJ 220, după ce apa a acoperit un pod peste pârâul Câlnău. La Vipereşti, Căneşti, Chiliile şi Pârscov pe mai multe drumuri comunale se circulă cu dificultate, după ce pietrişul a fost spălat de ploi, dar sunt şi podeţe şi punţi rupte de ape.

O familie din satul Grabicina de Jos, comuna Scorţoasa, a fost evacuată, marţi, din cauza unei alunecări de teren care s-a reactivat în zonă. Locuinţa familiei este în pericol de a se surpa, alunecarea de teren fiind foarte aproape de gospodăria respectivă. În această situaţie, oamenii s-au mutat la rude, iar bunurile şi le-au dus la căminul cultural din localitate.

Potrivit prefectului de Buzău, Maria Buleandră, pentru familia a cărei casă se află în zona alunecării de teren va fi amenajată o casă modulară.

"Pe termen scurt, soluţia este montarea unei case modulare, iar pe termen lung, cumpărarea unei case pentru ca această familie să fie mutată. Chiar au fost identificate câteva imobile de către primarul comunei Scorţoasa, de Instituţia Prefectului, trebuie să rezolvăm problema financiară şi, sunt sigură, familia evacuată astăzi va fi, în final, mulţumită de soluţia pe care o vom oferi", a declarat, marţi, prefectul de Buzău, Maria Buleandră.

De asemenea, prefectul de Buzău a dispus, marţi, constituirea a patru comisii mixte formate din reprezentanţi ai ISU Buzău, Pefecturii şi ai Consiliului Judeţean Buzău, care să evalueze situaţia din teritoriu şi să verifice măsurile luate de Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în urma precipitaţiilor din ultimele zile, care au cauzat alunecări de teren în judeţul Buzău.

Totodată, prefectul şi subprefectul judeţului Buzău, însoţiţi de inspectorul şef al ISU Buzău, s-au deplasat, marţi, în zonele afectate de alunecările de teren pentru a vedea la faţa locului care este situaţia după precipitaţiile din ultimele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici