Video Buzău: 400 de persoane din mai multe sate sunt izolate în urma unei viituri. Se lucrează cu utilaje la reamenajarea albiei. VIDEO

Aproximativ 400 de persoane din patru sate din judeţul Buzău sunt izolate total, sâmbătă, după ce o viitură a distrus un podeţ care făcea legătura între două comune. Mai multe utilaje au fost trimise în zonă pentru reamenajarea albiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1018 afișări

Purtătorul de cuvânt al prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aproximativ 400 de persoane din comunele Căneşti şi Chiliile sunt izolate total după ce un podeţ care făcea legătura între cele două localităţi a fost distrus de o viitură puternică.

„Aproximativ trei ore a plouat torential în zonă, iar albia pârâului Sărăţel a ieşit din matcă. A fost o viitură puternică, iar un podeţ făcut din tuburi de beton a fost distrus de viitură. Albia avea 2,3 metri lăţime, acum a ajuns la 50 de metri. Tuburile au fost astupate de crengi, bolovani şi au fost smulse. Apa a ieşit din matcă şi a inundat toată zona”, a spus Cozma.

Potrivit acestuia, 120 de persoane dintr-un sat din Căneşti şi alte 280 din trei sate din Chiliile sunt, la ora transmiterii acestei ştiri, izolate total.

Oamenii din zonă spun că nu au mai văzut o asemenea viitură din 1975.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a ajuns şi el în zonă, iar în urma întâlnirii cu autorităţile judeţene, au fost trimise utilaje pentru reamenajarea albiei şi repunerea tuburilor smulse de la podeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici