Buzău: Aproape o treime dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat examenul de bacalaureat

Aproape o treime dintre absolvenţii de clasa a XII-a din judeţul Buzău care au participat la sesiunea de toamnă a bacalaureatului au reuşit să promoveze examenul.

181 afișări

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea, la sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris 2.104 absolvenţi, dar 1.861 s-au prezentat şi au susţinut probele de examen.

Conform sursei citate, dintre aceştia au reuşit să promoveze bacalaureatul doar 34,77 la sută, cei mai mulţi absolvenţi respinşi fiind dintre cei care au susţinut bacalaureatul la Matematică.

Un număr de 170 de absolvenţi au primit note între 5.00 şi 6.00, 523 între 6.00 şi 7.00, 110 note între 7.00 şi 8.00 şi doar 13 au obţinut note între 8.00 şi 9.00.

Un singur absolvent de liceu din judeţul Buzău a primit o notă între 9.00 şi 9,99 şi niciunul nu a fost notat cu 10.

La sesiunea de toamnă a bacalaureatului în Buzău un singur absolvent a fost eliminat, după ce a fost prins în sala de examen cu un dispozitiv cu care intenţiona să copieze.

La sesiunea din vară a examenului de bacalaureat în judeţul Buzău promovabilitatea a fost puţin peste 50 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici