Buzău: Bărbat care în urmă cu 15 ani şi-a ucis sora, reţinut după ce acum şi-a omorât în bătaie tatăl

Un bărbat din localitatea buzoiană Căpăţîneşti, care în urmă cu aproximativ 15 ani şi-a ucis sora, a fost reţinut după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, şi-ar fi omorât în bătaie tatăl.

268 afișări
Imaginea articolului Buzău: Bărbat care în urmă cu 15 ani şi-a ucis sora, reţinut după ce acum şi-a omorât în bătaie tatăl

Buzău: Bărbat care în urmă cu 15 ani şi-a ucis sora, reţinut după ce acum şi-a omorât în bătaie tatăl (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit procurorului Iulian Mocanu, între bărbatul de 44 de ani şi tatăl său de 80 de ani a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia bătrânul a fost lovit de mai multe ori.

"A avut loc un conflict spontan între autor şi tatăl acestuia, autorul i-a plicat mai multe lovituri, survenind decesul. Au fost conflicte familiale, victima fiind în vârstă, au fost incidente, concluzia o tragem singuri. Necropsia se va realiza în cursul zilei de miercuri şi vom vedea ulterior. E vorba de omor deosebit de grav", a declarat, miercuri, procurorul Iulian Mocanu.

Agresorul este recidivist, în urmă cu aproximativ 15 ani omorându-şi sora care era cu 17 ani mai mare.

Localnicii povestesc că bărbatul i-ar fi făcut avansuri surorii, iar pentru că aceasta nu a răspuns, a ucis-o, înjunghiind-o de mai multe ori. Ulterior, bărbatul a ascuns obiectele cu care a omorât-o pe femeie în masca unui televizor, iar cadavrul acesteia sub un pat din locuinţă.

Atunci, agresorul a fost condamnat la 13 ani de închisoare, iar în urmă cu patru ani a fost eliberat.

Bărbatul avea probleme cu alcoolul, localnicii povestind că îi lua pensia tatălui pentru a-şi cumpăra băutură, iar pe bătrân îl lăsa nemâncat zile întregi.

"Am venit azi (n.r. - miercuri) la locuinţa unchiului meu, răposatul, pentru că nu credeam să fie adevărat ce am auzit, că a murit, de moarte bună, cum a spus fi-su. L-am găsit în pat fără suflare, l-am scăldat şi l-am îmbrăcat. Avea foarte multe urme de lovituri, strivit la faţă şi vânăt pe tot corpul. Bătrânul se văita mereu că băiatul lui obişnuia să-l bată, însă el nega întodeauna şi spunea că moşul cade şi se loveşte singur", a declarat unul din nepoţii victimei.

Bărbatul de 44 de ani a fost reţinut, urmând să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici