Buzău: Câteva sute de persoane au stat la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu lui IPS Epifanie

Câteva sute de persoane au stat la coadă, miercuri, la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău pentru a-i aduce un ultim omagiu Arhiepiscopului Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel, care a murit luni seară, în urma unei embolii pulmonare.

275 afișări
Imaginea articolului Buzău: Câteva sute de persoane au stat la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu lui IPS Epifanie

Buzău: Câteva sute de persoane au stat la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu lui IPS Epifanie (Imagine: Ciprian Sterian / MediafaxFoto)

Încă de la primele ore ale dimineţii, numeroase persoane au venit la Catedrala Arhiepiscopală din centrul Buzăului, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui IPS Epifanie, pentru a aprinde o lumânare şi pentru a aduce flori.

Astfel, pe parcursul zilei, s-au format cozi, oameni aşteptând în catedrală câteva zeci de minute pentru a ajunge la căpătâiul înaltului ierarh.

Printre cei care au dorit să aprindă o lumânare şi să aducă un ultim omagiu lui IPS Epifanie s-au aflat şi persoane cu dizabilităţi, care se deplasau extrem de anevoios.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei va fi înmormântat joi, iar slujba va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care este aşteptat la Buzău miercuri seară.

Jandarmi şi poliţişti vor fi mobilizaţi pe străzi pe durata funeraliilor, la Buzău fiind aşteptaţi peste 800 de preoţi din Buzău şi Vrancea, dar şi din alte judeţe, precum şi mii de credincioşi.

Slujba va putea fi urmărită pe un ecran gigant amplasat în curtea Catedralei Arhiepiscopale, în timp ce în biserică vor avea acces doar slujitorii Domnului.

Şi marţi, sute de buzoieni au venit la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău pentru a aprinde o lumânare şi a aduce un ultim omagiu Arhipescopului Buzăului şi Vrancei, IPS Epifanie Norocel.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Arhipiescopului Buzăului şi Vrancei a fost depus, marţi dimineaţă, la catedrala din centrul municipiului Buzău.

Până la înmormântarea arhipiescopului Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel, în bisericile din Vrancea şi Buzău va fi doliu, urmând să se oficieze slujbe de pomenire a înaltului prelat. De asemenea, clopotele vor fi trase de trei ori pe zi, la orele 8.00, 12.00 şi 16.00.

IPS Epifanie Norocel a încetat din viaţă luni seară, la vârsta de 80 de ani, în timp ce se deplasa spre Mănăstirea Brazi, din oraşul vrâncean Panciu, în urma unei embolii pulmonare.

Imediat, la faţa locului a fost chemată ambulanţa, prin intermediul Serviciului Unic de urgenţă 112, iar arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost transportat la spitalul din Panciu, unde medicii au încercat resuscitarea acestuia, însă înaltul ierarh a murit, decesul fiind constatat în jurul orei 19.45, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea şi Poliţiei locale.

Arhipiescopul Epifanie suferea de afecţiuni cardiace de mai multă vreme şi se afla sub tratament de specialitate, medicii precizând că embolia pulmonară apare cu precădere la bolnavii cu afecţiuni cardiace.

Atribuţiile lui Epifanie Norocel vor fi preluate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici