Buzău: Tânăr reţinut după ce, băut fiind, a provocat un accident rutier soldat cu un mort

Un tânăr de 23 de ani din Ialomiţa a fost reţinut întrucât, băut fiind, a provocat un accident rutier în judeţul Buzău, după ce maşina pe care o conducea s-a izbit de o cisternă cu lapte şi a lovit apoi un alt tânăr aflat pe marginea drumului, acesta pierzându-şi viaţa în urma rănilor grave.

169 afișări
Imaginea articolului Buzău: Tânăr reţinut după ce, băut fiind, a provocat un accident rutier soldat cu un mort

Buzău: Tânăr reţinut după ce, băut fiind, a provocat un accident rutier soldat cu un mort (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Buzău, Doiniţa Mihalache, un accident s-a produs, vineri seară, în centrul localităţii Pitulicea, pe un drum judeţean.

Conform sursei citate, un tânăr de 23 de ani, care conducea un autoturism BMW şi care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, nu a oprit la indicatorul "Stop" într-o intersecţie, maşina lovind în plin o cisternă care transporta lapte.

În urma impactului, autoturismul a ricoşat, lovind violent un tânăr de 28 de ani, care se afla pe marginea şoselei pentru a lua apă de la o pompă, fratele victimei fiind martor la accident.

"A venit cu viteză dinspre Glodeanu Sărat şi nu a oprit la Stop, a ricoşat cu TIR-ul. Băiatul a fost la apă, la pompă, nu a mai avut timp să fugă şi l-a luat în plin", a declarat un alt martor al accidentului.

Tânărul lovit era în stare gravă, astfel că în zonă a fost trimis un elicopter SMURD care să îl transporte la Bucureşti, însă acesta a murit înainte ca paramedicii să ajungă să îl preia.

"Este vorba despre un pacient aflat în stop cardio-respirator grav, cu plăgi importante craniene, torace care sugera sângerare masivă. Am încercat resuscitarea respiratorie, însă ne pare rău, nu au ieşit lucrurile aşa cum ne doream noi", a declarat Cristi Corbu, asistent în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău.

Şoferul care a provocat accidentul este din Ialomiţa şi avea o concentraţie alcoolică de 0,78 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. În maşina acestuia se mai afla o tânără, care a fost rănită şi ea în accident, fiind dusă la spital, fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol.

Şoferul de 23 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul de 28 de ani care şi-a pierdut viaţa nu era căsătorit şi locuia împreună cu părinţii săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici