Buzău: Traficul pe DN 2, închis în totalitate din cauza viscolului

Circulaţia pe DN 2 (E 85), cel mai important drum naţional care tranzitează Buzăul şi care face legătura cu Capitala, dar şi cu Moldova, a fost închisă, duminică după-amiază, şi spre judeţul Vrancea, după ce în cursul dimineţii fusese oprit traficul pe tronsonul spre Ialomiţa, din cauza viscolului.

1065 afișări
Imaginea articolului Buzău: Traficul pe DN 2, închis în totalitate din cauza viscolului

Buzău: Traficul pe DN 2, închis în totalitate din cauza viscolului (Imagine: Liviu Chirica / Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Vasile Prahoveanu, în jurul orei 13.00, s-a luat decizia închiderii circulaţiei pe DN 2 (E 85) de la Buzău până la limita cu judeţul Vrancea. Spre Ialomiţa, traficul fusese închis pe DN 2 încă de duminică dfimineaţă, astfel că acum şoseaua europeană este închisă în totalitate pe raza judeţului Buzău.

Conform sursei citate, decizia a fost luată în condiţiile în care drumarii nu pot acţiona din cauza viscolului puternic.

În judeţul Buzău, circulaţia este închisă de duminică dimineaţă pe DN 2B, între localităţile Spătaru şi Buzău, DN 2, între localităţile de la limita cu judeţul Ialomiţa şi Han Ţintă, DN 2C între Costeşti - limita cu judeţul Ialomiţa, DN 22 între Râmnicu Sărat – limita cu judeţul Brăila.

De asemenea, din cauza viscolului sunt nealimentate cu energie electrică 12 localităţi: Săgeata, Robeasca, Padina, Pogoanele (parţial), Tisău, Merei (parţial), Luciu, Largu, Cilibia, Cochirleanca, CA Rosetti şi Breaza.

Tot din cauza viscolului, s-a decis ca toate şcolile şi grădiniţele din judeţ să fie închise luni, în condiţiile în care mulţi elevi sunt nevoiţi să facă naveta pentru a ajunge la cursuri, iar mai multe drumuri sunt închise.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până duminică, la ora 18.00, rămânând sub atenţionare judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. În cele opt judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuită pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben rămân şi judeţele Covasna, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici