Calea Victoriei redevine pietonală pe 3 şi 4 iunie. Noutatea: Traseul va fi practic un teren de joacă, dedicat Zilei Copilului

Calea Victoriei redevine pietonală în perioada 3-4 iunie, între orele 10.00-21.00, când Primăria Capitalei organizează cea de-a doua ediţie a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, anunţă instituţia condusă de Gabriela Firea.

1424 afișări
Imaginea articolului Calea Victoriei redevine pietonală pe 3 şi 4 iunie. Noutatea: Traseul va fi practic un teren de joacă, dedicat Zilei Copilului

Calea Victoriei redevine pietonală pe 3 şi 4 iunie. Noutatea: Traseul va fi practic un teren de joacă, dedicat Zilei Copilului (Imagine: Octav Olaru/ Arhiva Mediafax Foto)

În perioada 3- 4 iunie, între orele 10:00 – 21:00, se va desfăşura în Capitală cea de-a doua ediţie a evenimentului „La Pas pe Calea Victoriei", astfel că strada redevine pietonală.

Mai exact, locuitorii Capitalei se vor putea bucura de un traseu animat de o serie de activităţi recreative, pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Strada George Enescu.

"Luând la pas una dintre cele mai frumoase străzi din Capitală, bucureştenii vor descoperi artişti stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuşi uriaşe, muzicieni, portretişti, caricaturişti, dar şi o serie de manifestări artistice menite să însufleţească centrul oraşului: lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile sau concerte ale unor grupuri vocale şi instrumentale", se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, remis joi MEDIAFAX.

Noutatea acestei ediţii este data de jocurile copilăriei de altădată. Astfel, Calea Victoriei va deveni practic un teren de joacă, dedicat Zilei Copilului. Nu vor lipsi de la această ediţie nici atelierele de creaţie, precum „Atelierul de tobe”, „Atelierul muzical şi cântecele copilăriei”, „Atelier de realizat maşinuţe din lemn”, „Atelier de realizat păpuşi din material textil”, „Atelier de hârtie”, „Copacul cu dorinţe” şi coltul de picturi pe faţă.

Întregul traseu va fi animat de spectacole de teatru pentru copii precum „Frumoasa şi Bestia”, „Mica Sirenă”,„Cartierul poveştilor” – prezentat de Teatrul „Ion Creangă”, „Capra cu trei iezi” şi „Motanul Încălţat” –prezentate de Teatrul „Ţăndarică”.

Totodată, bucureştenii vor putea admira expoziţia de panouri „La pas pe Calea Victoriei”, care va aduce în prim-plan istoria Bucureştiului de altădată.

Pietonii vor fi întâmpinaţi şi cu tonete cu produse handmade, accesorii, ceramică, porturi populare, fotografii cu Bucureştiul de altădată, miniaturi pictate, obiecte din piele etc.

Primăria Capitalei le recomandă bicicliştilor care doar tranzitează zona să aleagă rute ocolitoare.

Totodată, Primăria organizează, în perioada 1-4 iunie, o serie de evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, cei mici fiiind aşteptaţi să ia parte la spectacole de teatru, ateliere de creaţie, muzică, dans şi numere de magie, atât în Parcul Herăstrău, la "Festivalul Copiilor", cât şi în Parcul Cişmigiu, la cea de-a XVI a ediţie a evenimentului "Cişmigiul Copiilor".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici