Camelia Voiculescu: Tatăl meu nu a comis nicio faptă reprobabilă, a luptat împotriva unui regim

Camelia Voiculescu, acţionar şi preşedinte al Intact Media Group (IMG), afirmă, într-un comunicat, că tatăl său, Dan Voiculescu, nu a comis nicio faptă reprobabilă, ci a luptat, cu demnitate, curaj şi onoare împotriva unui regim care aminteşte de vremuri considerate trecute.

5330 afișări
Imaginea articolului Camelia Voiculescu: Tatăl meu nu a comis nicio faptă reprobabilă, a luptat împotriva unui regim

Camelia Voiculescu: Tatăl meu nu a comis nicio faptă reprobabilă, a luptat împotriva unui regim (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

În comunicatul transmis, vineri, Agenţiei MEDIAFAX, se mai spune că atât conducerea, cât şi angajaţii Intact Media Group au luat act cu dezaprobare de hotărârea instanţei privind procesul în care este implicat fondatorului trustului, Dan Voiculescu.

Conform sursei citate, conducerea şi angajaţii Intact Media Group consideră că "este vorba de un abuz intolerabil într-un stat de drept", iar această măsură reprezintă "o încercare vădită de intimidare" a televiziunii de ştiri Antena 3, care face parte din grupul Intact.

"Antena 3 este singura televiziune care a prezentat, într-un an cu puternică miză electorală, dovezi incontestabile privind corupţia la cel mai înalt nivel, culminând cu expunerea probelor care dovedesc mita oferită fratelui preşedintelui Băsescu. În urma difuzării acestor filme, Mircea Băsescu a fost arestat, iar procesul lui Dan Voiculescu accelerat şi finalizat prin abuz", se spune în comunicat.

"Ceea ce s-a întâmplat astăzi sfidează nu doar practicile justiţiei într-o ţară democratică, parte a Uniunii Europene, ci chiar principiile statului de drept, atât de invocat tocmai de către cei care nesocotesc legea. Astăzi, printr-o încălcare flagrantă a drepturilor la un proces corect, tatăl meu plăteşte pentru ca presa să nu fie monocoloră în România. Pentru curaj. Combaterea constantă a unui un regim care a confiscat voturile a 7,4 milioane de români, regim care a umilit şi nedreptăţit o mulţime de oameni, nu poate fi însă oprită prin acest abuz samavolnic. Jurnaliştii acestui Grup, pe care tatăl meu l-a fondat acum mai bine de douăzeci de ani şi care a devenit cea mai puternică platformă de media din România, vor continua să rostească adevăruri despre un sistem care vrea să confişte demnitatea. Puterea acestui Grup a fost construită cu girul de încredere al publicului, care ne-a onorat şi ne-a confirmat misiunea noastră jurnalistică. Milioane de oameni au putut urmări, prin anchetele jurnalistice ale Antenei 3, cum legea este încălcată de oamenii legii, cum libertatea este vândută, devenind martori ai creării unui sistem închis, care calcă în picioare drepturi şi libertăţi elementare", spune Camelia Voiculescu, acţionar şi preşedinte al IMG, în comunicat.

Camelia Voiculescu, care este una din cele două fiice ale lui Dan Voiculescu, a mai spus că tatăl său nu a comis nicio faptă reprobabilă. "A luptat, cu demnitate, curaj şi onoare împotriva unui regim care aminteşte din ce în ce mai tare de vremuri considerate trecute. Sunt foarte mândră de el!", a mai spus Camelia Voiculescu.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucureşti.

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Sediul posturilor Antena şi cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucureşti, prin decizia definitivă dată în dosarul ICA.

Totodată, magistraţii de la CAB au decis să îi confişte lui Voiculescu şi penthouse-ul din Şoseaua Kiseleff şi au pus sechestru pe mai multe imobile şi conturi bancare ale acestuia.

De asemenea, judecătorii au pus sechestru asigurator pe mai multe imobile apaţinând celorlalţi inculpaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici