Campania "Joy for Nepal", iniţiată de alpinistul Alex Găvan, a strâns 50.000 de euro în 5 săptămâni

Campania "Bucurie pentru Nepal/ Joy for Nepal", iniţiată de alpinistul Alex Găvan, a depăşit, în a cincea săptămână, pragul de 50.000 de euro, datorită donaţiilor prin SMS, cu cardul, dar şi a unei iniţiative comunitare de strângere de fonduri.

174 afișări
Imaginea articolului Campania "Joy for Nepal", iniţiată de alpinistul Alex Găvan, a strâns 50.000 de euro în 5 săptămâni

Alex Găvan (Imagine: Claudiu Ionescu/Mediafax Foto)

Astfel, grădiniţa Acorns Nursery a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru copiii din Nepal, unde au fost donaţi 5.000 de lei. Copiii au creat obiecte, iar grădiniţa, împreună cu partenerii săi, a organizat o petrecere caritabilă, pentru cei mici, părinţi şi prieteni, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit şi ne sprijină în continuare. Împreună reuşim cu adevărat să ajutăm comunităţi izolate din Nepal să-şi reia viaţa de la capăt", a declarat Alex Găvan.

În această perioadă, partenerul din Nepal al campaniei, Kharuna-Shechen, fondată de autorul Matthieu Ricard, a continuat să asigure asistenţă postdezastru din fondurile sale proprii, numărul beneficiarilor fiind în creştere. Astfel, din 25 aprilie până în prezent, Karuna-Shechen a reuşit să asigure ajutor şi asistenţă medicală pentru aproape 179.000 de persoane din 477 de sate din cele mai afectate zone.

În România, campania "Bucurie pentru Nepal/ Joy for Nepal" va continua, putând să fie făcute în continuare donaţii prin SMS, în valoare de doi euro fiecare, trimise din reţelele Orange, Telekom, Vodafone, la numărul 8826, prin plăţi cu cardul, pe www.alexgavan.ro/nepal, precum şi prin sponsorizări.

Toţi banii vor ajunge la oamenii nevoiaşi din Nepal, prin intermediul unor proiecte de reconstrucţie gestionate de organizaţia Karuna-Shechen. Vor fi finanţate activităţi de reconstrucţie în comunităţile izolate şi afectate de cutremur, precum refacerea de şcoli, dispensare, surse de apă potabilă. De asemenea, vor fi susţinute crearea de reţele locale şi dezvoltarea unor lideri locali, inclusiv femei, care să poată prelua şi duce mai departe activitatea de reconstrucţie, împiedicând astfel apariţia unei dependenţe de asistenţa externă. În funcţie de nevoi, până la 25% din fonduri pot finanţa intervenţii de urgenţă.

Banii din donaţii nu vor finanţa cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri este derulată pro-bono, cu implicarea unor persoane şi a unor companii din România care au vrut să contribuie, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanţator propriu.

Campania "Bucurie pentru Nepal/ Joy for Nepal" a fost lansată pe 19 mai. Durata campaniei este de 7 săptămâni şi 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur care a distrus această ţară pe 25 aprilie, când Alex Găvan se afla în Tabăra de Baze de pe Everest/ Lhotse, în timpul expediţiei sale pentru a urca vârful Lhotse (8.516 metri). Pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal vor fi publicate rapoarte de activitate pentru a urmări în mod transparent utilizarea fondurilor şi progresele realizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici