Campanie antidrog la Vama Veche: "Fără riscuri în plus!"

O campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri a fost lansată, joi, la Vama Veche, urmând să se desfăşoare până în 31 august pe plaja şi terasele din staţiune.

480 afișări
Imaginea articolului Campanie antidrog la Vama Veche: "Fără riscuri în plus!"

Campanie antidrog la Vama Veche: "Fără riscuri în plus!" (Imagine: Lorand Vakarcs/Mediafax Foto)

Campania de prevenire şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, denumită "Fără riscuri în plus!", a fost lansată de Agenţia Naţională Antidrog la Vama Veche, staţiune "cunoscută pentru atmosfera sa, care atrage un număr mare de tineri, creându-se astfel condiţiile unui consum riscant de droguri legale şi ilegale".

"Conceptul de reducere a riscurilor este o abordare de sănătate publică, care se concentrează mai mult pe reducerea consecinţelor negative ale consumului de droguri decât pe abstinenţă. Contextul organizării campaniei este relevant din punctul de vedere al prevalenţei consumului de droguri la nivel naţional şi al studiilor referitoare la comportamentele vizând HIV şi hepatitele virale de tip B şi C în rândul consumatorilor de droguri injectabile", se menţionează într-un comunicat al Agenţiei Naţionale Antidrog.

Potrivit sursei citate, campania vizează reducerea riscurilor asociate consumului de droguri în rândul tinerilor aflaţi pe litoral, promovarea serviciilor pentru tratamentul dependenţei de droguri şi promovarea conceptului de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, ca abordare de sănătate publică şi de destigmatizare a consumatorilor de droguri.

Echipa de implementare va fi compusă din medici, psihologi, asistenţi sociali şi jurişti, iar pe plajă va fi amplasat un cort ca punct fix de lucru de la care se va pleca pe teren, pe plajă şi terase, pentru a distribui pliante şi a discuta cu tinerii despre riscurile asociate consumului de droguri.

Campania se va derula până în 31 august în Vama Veche, fiind cea de-a şaptea campanie estivală iniţiată de Agenţia Naţională Antidrog pe litoralul Mării Negre şi a patra campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri în Vama Veche.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici