Câmpeanu: Reducerea contribuţiei sociale cu 5% şi creşterea salariului minim, aplicate din 2013

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, că reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu 5% şi creşterea salariului minim la 800 au 840 de lei sunt măsuri din programul de guvernare al USL şi vor fi aplicate la pachet, dar nu pe bugetul PDL, ci după alegerile din toamnă.

463 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Reducerea contribuţiei sociale cu 5% şi creşterea salariului minim, aplicate din 2013

Mariana Câmpeanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Aceste măsuri le avem cuprinse în programul de guvernare, începând cu anul 2013, după ce vom câştiga alegerile. Este un program de guvernare pe patru ani şi nu sunt măsuri care să se ia acum, într-o perioadă scurtă, pe un buget construit cu filosofia PDL", a spus ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a mai arătat că, dacă Adriean Videanu ar fi citit programul de guvernare al USL, ar fi văzut că aceste măsuri fiscale sunt stabilite la pachet, şi anume reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu 5% şi creşterea salariului minim la 800 au 840 de lei, în funcţie de cum va fi construit bugetul.

Ministrul Muncii a adăugat că USL îşi propune mai multe măsuri care vizează sistemul de impozitare a salariilor şi a ţinut să precizeze că USL nu va renunţa la cota unică.

"Cota unică va rămâne la 16%, dar va fi nivelul maxim şi vom introduce nişte cote mai mici pentru salarii mai mici, respectiv 8% pentru salarii mai mici decât salariul minim pe economie şi 12% pentru salarii mai mici de 1600 de lei", a spus Câmpeanu.

"Împreună cu alte măsuri de facilităţi fiscale pe care încercăm să le introducem pentru mediul de afaceri, considerăm că vom construi acel mediu propice pentru scoaterea la lumină a unor locuri de muncă care, în acest moment, sunt la negru sau la gri şi să creăm posibilitatea înfiinţării unor noi locuri de muncă", a mai arătat aceasta.

Câmpeanu a mai declarat că programul USL de guvernare, pe patru ani, vizează înfiinţarea unui milion de locuri de muncă. "Construim acest sistem global, etapele, proporţiile vor fi stabilite când vom putea să construim bugetul multianual. Nu se discută despre măsuri care se aplică azi", a afirmat ministrul Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici