Candidatul USL Cătălin Cherecheş a câştigat alegerile pentru postul de primar în Baia Mare

Candidatul USL, Cătălin Cherecheş, a câştigat încă din primul tur alegerile organizate duminică pentru postul de primar în Baia Mare, cu 51,66% de voturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

71 afișări

Conform Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) Baia Mare, deputatul Cătălin Cherecheş a obţinut un scor electoral de 51,66% respectiv 18.298 de voturi.

Pe următoarele poziţii s-au situat Mircea Dolha (independent), cu 23,34%, Mihai Pătraşcu (PDL) - 13,07%, Vasile Vlasin (independent) - 4,68% , Doru Dăncuş (PNŢCD) - 3,93%, Ciprian Cherecheş (PRM) - 2,18% şi Petru Tomoiagă (Partidul Verde) - 1,14%.

Un număr de 36.221 de alegători au fost prezenţi la urne, 35.442 de voturi fiind valabil exprimate.

Ca urmare a rezultatului comunicat de BEC Baia Mare, Cătălin Cherecheş va trebui să renunţe la calitatea de parlamentar şi să îşi prezinte demisia din Camera Deputaţilor înainte de instalarea în funcţia de primar. În aceste condiţii, în colegiul Baia Mare Est, câştigat de Cherecheş la alegerile generale din 2008, ar urma să se organizeze alegeri pentru ocuprea postului vacant.

Alegerile la Baia Mare au fost organizate în condiţiile în care fostul primar Cristian Anghel este condamnat la închisoare.

Cristian Anghel, la acea vreme primar PNL în Baia Mare, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, la sfârşitul lunii septembrie 2007, fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu supraevaluarea unui imobil din localitate, astfel că bugetul administraţiei municipale ar fi fost prejudiciat cu aproape 400.000 de euro.

Cristian Anghel a fost condamnat, la jumătatea lunii martie 2010, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executarea pedepsei, după ce instanţele inferioare îl achitaseră.

În 2 aprilie 2010, Tribunalul Maramureş a decis întreruperea, pentru 30 de zile, a executării pedepsei de doi ani şi şase luni de închisoare a lui Cristian Anghel, pentru rezolvarea unor probleme administrative de la Primăria Baia Mare, ulterior condamnatul fiind reîncarcerat.

Cristian Anghel şi-a ispăşit o parte din pedeapsă în Penitenciarul Gherla, iar în 19 octombrie 2010 a fost transferat la Penitenciarul Baia Mare. Pe toată durata detenţiei, fostul edil a lucrat pentru a putea ieşi mai repede din închisoare.

În ianuarie 2011, Judecătoria Baia Mare a admis propunerea Penitenciarului de eliberare condiţionată a fostul primar al municipiului Baia Mare Cristian Anghel, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie.

Ulterior, procurorii DNA Cluj au făcut recurs la decizia Judecătoriei Baia Mare privind eliberarea condiţionată a lui Cristian Anghel, însă Tribunalul Maramureş a respins recursul, astfel că Anghel a fost eliberat în luna februarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici