Canicula face victime în Capitală: Peste 360 de urgenţe, nouă pentru persoane căzute în stradă şi trei pentru insolaţie

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat, duminică, până la ora 18.00, peste 360 de urgenţe, printre acestea fiind şi nouă pentru persoane căzute în stradă, trei pentru insolaţie şi alte trei pentru lipotimii şi sincope, a declarat pentru MEDIAFAX managerul SABI, Alis Grasu.

552 afișări
Imaginea articolului Canicula face victime în Capitală: Peste 360 de urgenţe, nouă pentru persoane căzute în stradă şi trei pentru insolaţie

Canicula face victime în Capitală: Peste 360 de urgenţe, nouă pentru persoane căzute în stradă şi trei pentru insolaţie (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), duminică, până la ora 18.00, au fost înregistrate 568 de solicitări, dintre care 365 au fost urgenţe.

Din cele peste 360 de urgenţe, nouă solicitări au fost pentru persoane care au căzut în stradă, trei pentru insolaţie şi alte trei pentru lipotimii şi sincope, a precizat medicul Alis Grasu.

Municipalitatea şi primăriile de sector au amenajat corturi anticaniculă şi puncte de prim ajutor, în zonele cu trafic pietonal intens şi în parcuri.

În Capitală, sâmbătă şi duminică temperatura înregistrată a fost de peste 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic a depăşit pragul critic de 80.

Meteorologii au anunţat că sâmbătă, duminică şi luni vremea va fi călduroasă în toată ţara, iar în orele după-amiezelor indicele de confort termic (ITU) va depăşi pragul critic de 80 în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi de podiş. În vestul şi sudul ţării se vor înregistra temperaturi de aproximativ 36 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici