CANICULĂ şi disconfort termic, până duminică. INFORMAREA METEOROLOGILOR

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteo de caniculă şi disconfort termic valabilă în cea mai mare parte a ţării, de joi până duminică.

2361 afișări
Imaginea articolului CANICULĂ şi disconfort termic, până duminică. INFORMAREA METEOROLOGILOR

CANICULĂ şi disconfort termic, până duminică (Imagine: Shutterstock)

În intervalul 25 – 28 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi de podiş.

În Banat, Oltenia şi sudul Munteniei vremea va deveni caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35...36 de grade.

JOI

Vremea va fi în general frumoasă, dar şi călduroasă în  cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în nordul Moldovei şi 35...36 de grade în Oltenia, sudul Banatul şi al Munteniei. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa dar cu unele înnorări şi izolat ploi slabe, posibil însoţite de descărcări electrice, în partea a doua a zilei în Moldova şi nordul Carpaţilor Orientali, iar seara şi noaptea în nordul şi estul teritoriului precum şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime se vor situa între 12 şi 22 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 9 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va menţine frumoasă, dar şi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 16...19 grade.

VINERI

Vremea se va menţine călduroasă îndeosebi în vestul şi în sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei şi 35...36 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, pe arii restrânse în nordul, centrul, estul teritoriului şi la munte. Temperaturile minime se vor situa între 11 şi 21 de grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici