Medicii de la Spitalul Victor Gomoiu au anunţat care este starea primului copil infectat cu Covid-19 internat la ATI

Copilul de aproape 10 ani infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi internat la secţia ATI a Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu” Bucureşti este în stare staţionară, spre bine, au declarat, joi, medicii care îl îngrijesc.

2747 afișări
Imaginea articolului Medicii de la Spitalul Victor Gomoiu au anunţat care este starea primului copil infectat cu Covid-19 internat la ATI

Care este starea de sănătate a copilului cu COVID-19 de la Spitalul Gomoiu, primul copil internat la ATI

Directorul medical al Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, dr. Diana Ionescu, declară că micuţul de 9 ani şi 11 luni a venit sâmbătă, prin transfer, de la Buzău.

„Diagnosticul prezumtiv cu care a venit era meningoencefalită. A fost internat şi testat SARS-CoV-2 şi diagnosticat ulterior cu un sindrom multisistemic inflamator (PIMS) asociat temporar infecţiei cu SARS-CoV-2. Sindromul este foarte rar. Copilul este în stare staţionară spre bine”, a spus Ionescu.

La rândul său, şeful sectiei ATI, dr. Livia Gabriela Vlădoiu, susţine că micuţul este stabil şi nu este intubat.

„Are afectare pulmonară şi cardiacă, este cu afectare multisistemică pe toate organele, este dependent de oxigen”, a subliniat Vlădoiu.

Medicii spun că, cel mai probabil, copilul s-a infectat de la părinţi, în urmă cu trei săptămâni, şi a fost asimptomatic până la declanşarea bolii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici