Video Carmen Dan a refuzat să spună dacă a discutat cu Viorica Dăncilă în ziua protestelor violente

Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a dorit, marţi, să răspundă la întrebările presei şi ale parlamentarilor cu privire la o eventuală discuţie, pe 10 august, în ziua protestelor violente din Piaţa Victoriei, cu prim-ministrul Viorica Dăncilă care se afla în concediu.

604 afișări

Carmen Dan a fost întrebată, în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, unde a discutat cu parlamentarii, timp de peste două ore, despre intervenţia forţelor de ordine la protestele din 10 august, dacă în ziua respectivă a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, aflată în concediu, despre situaţia din Piaţa Victoriei.

Ministrul a refuzat să răspundă la această întrebare de faţă cu presa, urmând să îl oferele membrilor Comisiei în spatele uşilor închise, după ce preşedintele forului legislativ Dorel Căprar a anunţat că unele răspunsuri se încadrează la informaţii clasificate şi numai persoanele care deţin certificate ORNISS pot rămâne în sala de şedinţă.

La finalul şedinţei, întrebată de presă dacă a avut vreo comunicare cu premierul sau cu conducerea PSD despre evenimentele violente din Piaţa Victoriei, din 10 august, Carmen Dan a refuzat să răspundă, adăugând că: „am răspuns la aceasta întrebare în cadrul Comisiei”.

Vicepreşedintele Comisiei pentru apărare, Ovidiu Raeţchi, a declarat pentru MEDIAFAX, că ministrul de Interne a spus, în cadrul şedinţei de marţi, doar că nu a discutat telefonic pe 10 august cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, fără a face vreo referire la o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă

Un alt participant la discuţie, deputatul Robert Turcescu, a spus pentru MEDIAFAX că ministrul de Interne nu răspuns în Comisia pentru apărare dacă a comunicat cu premierul în timpul protestelor din 10 august.

După aproximativ 65 de minute de discuţii între membrii Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor şi ministrul de Interne, Carmen Dan, pe tema protestelor violente din 10 august, la care presa a avut acces, preşedintele forului legislativ, Dorel Căprar, a anunţat marţi că discuţiile vor continua în absenţa presei şi a invitaţilor care nu au certificat ORNISS.

Deputaţii din PNL şi USR au susţinut că presa trebuie să participe la toate discuţiile pentru că întrebările care i-au fost puse ministrului de Interne nu implică răspunsuri care să se refere la secrete de stat. În replică, ministrul Carmen Dan le-a spus deputaţilor Opoziţiei că trebuie să priceapă că nu sunt „într-o emisiune" şi că vor înţelege caracterul clasificat al unor informaţii atunci când vor citi raportul realizat de MAI.

Înaintea ieşirii din sală a jurnaliştilor a avut loc un schimb de replici între preşedintele Comisiei, Dorel Căprar (PSD), şi vicepreşedintele forului legislativ, Ovidiu Raeţchi (PNL). Raeţchi a cerut să fie supusă la vot propunerea de evacuare a din sală a jurnaliştilor, în timp ce Căprar a spus că atunci când este vorba de informaţii clasificate, nu este necesară supunerea la vot a propunerii de desfăşurării cu uşile închise a şedinţei.

Maiorul Laurenţiu Cazan, ministrul de Interne, Carmen Dan, şeful DSU, Raed Arafat, dar şi fostul şef al Jandrmeriei Sebastian Cucoş au participat la şedinţa de marţi a Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicaţii despre protestele violente din 10 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici