Cartea "Cariera-substantiv feminin", cu poveştile de succes a 32 de femei, va fi lansată joi la Iaşi

Agenţia de presă MEDIAFAX şi SIVECO organizează, joi, la Iaşi, ultima din seria de conferinţe destinate promovării poveştilor de succes ale femeilor, grupate în cartea "Cariera – substantiv feminin", în cadrul proiectului european "Şanse egale pentru cariere de succes".

201 afișări
Imaginea articolului Cartea "Cariera-substantiv feminin", cu poveştile de succes a 32 de femei, va fi lansată joi la Iaşi

Cartea "Cariera-substantiv feminin", cu poveştile de succes a 32 de femei, va fi lansată joi la Iaşi

Conferinţa va avea loc de la ora 10.00, la hotelul Traian din Piaţa Unirii, nr. 1.

Proiectul este derulat de SIVECO România S.A., Agenţia de presă Mediafax şi Academia de Studii Economice Bucureşti şi finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În cadrul proiectului s-a desfăşurat o campanie de informare şi promovare a poveştilor de succes ale femeilor, implementată de SIVECO şi Mediafax, iar conferinţa de la Iaşi marchează finalul acestei campanii.

Partenerii au analizat în cadrul proiectului poveştile de succes ale femeilor aflate în funcţii de conducere în instituţii publice, companii, consilii de administraţie, asociaţii patronale şi neguvernamentale, precum şi ale unor personalităţi publice recunoscute. În urma acestei analize au fost realizate interviuri cu 32 de femei de succes care au fost grupate în cadrul unei cărţi, intitulată "Cariera – substantiv feminin". Cartea are scopul de a invalida stereotipurile legate de femei şi rolul femeilor în societate şi de a insufla tinerelor atitudinile necesare pentru o carieră de succes.

În cadrul acestei etape a proiectului a fost realizat şi un spot TV de promovare a poveştilor femeilor de succes ce are ca mesaj cheie faptul că orice femeie poate să aibă atât o carieră de succes, cât şi o viaţă de familie împlinită.

Conferinţele din cadrul campaniei de promovare a cărţii şi a spot-ului TV au fost organizate în fiecare dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale ţării şi au avut drept scop prezentarea cărţii, a spotului TV, precum şi discutarea unor subiecte ca: şansele de afirmare profesională a femeilor, modalităţi concrete de asigurare a egalităţii de şanse, modalităţi de reconciliere a carierei cu viaţa de familie.

La conferinţă vor participa femei care activează în diferite domenii în Iaşi, experţii care au realizat cartea şi spotul TV, reprezentanţi ai partenerilor, jurnalişti, reprezentanţi ai autorităţilor publice cu atribuţii în domeniu, ai autorităţilor publice locale şi personal al partenerilor sociali şi ai societăţii civile.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe portalul www.carierepentrufemei.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici