Casa de vacanţă a lui Antonie Solomon a fost spartă

Casa de vacanţă a primarului Craiovei, Antonie Solomon, din localitatea doljeană Leamna, a fost spartă, marţi seară, de persoane neidentificate, poliţiştii stabilind că din locuinţă au dispărut câteva bunuri de valoare mică, ce nu depăşesc suma de o mie de lei.

35 afișări
Imaginea articolului Casa de vacanţă a lui Antonie Solomon a fost spartă

Casa de vacanţă a lui Antonie Solomon a fost spartă (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, agent Camelia Căprărin, furtul a fost sesizat poliţiştilor din comuna Bucovăţ de către un membru al familiei Solomon.

Din locuinţa primarului au dispărut bunuri de valoare mică, a căror valoare nu depăşeşete suma de o mie de lei.

"Dosarul a fost înregistrat la Poliţie cu autor necunoscut. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea făptaşilor sau a făptaşului", a declarat Camelia Căprărin.

Primarul Antonie Solomon nu poate părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Craiova, ca urmare a unei decizii în acest sens a magistraţilor gălăţeni, casa de vacanţă din satul Leamna, comuna Bucovăţ, aflându-se la aproximativ zece kilometri de municipiu.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.

Judecătorii au decis ca Solomon să fie pus în libertate, dar au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părasi municipiul Craiova decât cu acordul organului judiciar, au impus inculpatului să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi şi i-au interzis acestuia să îşi îndeplinească funcţia în exercitarea căreia se presupune că au fost săvârşite infracţiunile.

Cererile lui Antonie Solomon de înlocuire a interdicţiei de a părăsi localitatea cu interdicţia de a părăsi ţara şi de încetare a obligaţiei de a nu-şi exercita funcţia pe care a deţinut-o înainte de a fi arestat, au fost respinse, miercuri, de Tribunalul Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici