Casa negustorească din strada Smârdan, din 1850, cu 11 camere, este scoasă la vânzare

  • O bijuterie arhitecturală, casa negustorească cu 11 camere şi 7 băi, construită la 1850, situată pe strada Smârdan din Bucureşti, este scoasă la vânzare de către Romania Sotheby's International Realty.
  • Casa este construită în stilul eclectic cu elemente neoclasice specifice perioadei şi a fost proiectată, asemeni altora construite în acei ani, pentru a servi drept locuinţă cu prăvălie la parter şi spaţii de depozitare la subsol,
2156 afișări
Imaginea articolului Casa negustorească din strada Smârdan, din 1850, cu 11 camere, este scoasă la vânzare

FOTO Gabriel Ghizdavu/Romania Sotheby's

„Situată chiar în mijlocul Centrului Istoric al Bucureştiului, în vecinătatea Băncii Naţionale, a Palatului Pinacotecii şi a Teatrului de Comedie, se află una dintre cele mai vechi case construite pe actuala stradă Smârdan, cunoscută pe la 1710 sub numele de “Uliţa Târgului din Năuntru”, iar peste aproximativ un veac, sub numele de „Podul ce merge de la Curtea Veche spre Hanul Şerban Vodă”, mai apoi numindu-se „Uliţa Nemţească” sau strada „Germană”. După câştigarea Războiului de Independenţă a fost numită strada „Smârdan”, purtând şi în prezent cu mândrie numele localităţii în care trupele armatei române au ieşit învingătoare în faţa Imperiului Otoman” - aşa descrie Casa de licitaţii Sotheby's bucăţica de istorie din centrul Capitalei.
 
Casa a fost ridicată în jurul anului 1850, la comanda primului ei proprietar, negustorul I. Dumitrescu, în stilul eclectic cu elemente neoclasice specifice perioadei, proiectată pentru a servi drept locuinţă cu prăvălie la parter şi spaţii de depozitare la subsol, iar de-a lungul vremurilor a trecut prin mâinile mai multor proprietari, în cea mai mare parte negustori de jucării, de automobile, de textile şi tricotaje, de pălării, săpunuri, bijuterii etc.
 
Acum, preţul de vânzare pentru casa negustorească este 1.350.000 de euro.
 
Casa are panouri solare, calorifere decorative din piatră Orycale – marca Cinier, şemineu din piatră funcţional, tâmplărie din lemn masiv Meranti cu vitralii pictate, pardoseală din travertin, parchet din lemn Merbau, scări interioare din piatră încastrată în zid cu mână curentă din fier forjat, placată cu lemn din stejar, curtea interioară pavată cu mozaic.
FOTO: Gabriel Ghizdavu/Romania Sotheby's 
 
„Actualii proprietari, iubitori de istorie şi frumos, au decis în anul 2006 să investească în lucrări ample de consolidare şi extindere, care au durat până în anul 2009. Aşadar, pe baza expertizei tehnice întocmite de Prof. Dr. Ing. Ramiro Sofronie, cu păstrarea tuturor elementelor arhitecturale originale, casa a trecut timp de trei ani printr-un amplu proces de consolidare, extindere şi restaurare minuţioasă”, se mai arată pe site-ul precizat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici