Căsătorie după gratii. Interlopul „Crocodilu” a luat-o de soţie pe educatoarea care îl învăţa „să se poarte frumos”

Penitenciarul Rahova a deschis o anchetă internă după ce o angajată pe postul de educator s-a căsătorit cu un deţinut al închisorii. Căsătoria a avut loc săptămâna trecută la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat deţinutul Bogdan Dumitrache, poreclit „Crocodilu”.

55602 afișări
Imaginea articolului Căsătorie după gratii. Interlopul „Crocodilu” a luat-o de soţie pe educatoarea care îl învăţa „să se poarte frumos”

Căsătorie după gratii. Interlopul „Crocodilu” a luat-o de soţie pe educatoarea care îl învăţa „să se poarte frumos”

O angajată a Penitenciarului Rahova este anchetată de către superiori după ce s-a căsătorit cu un deţinut, pe care l-a consiliat pe probleme de educaţie în cadrul închisorii, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

De asemenea, reprezentanţii ANP au precizat pentru MEDIAFAX că, potrivit codului deontologic, relaţiile dintre angajaţii penitenciarelor şi deţinuţi sunt interzise.

Căsătoria dintre angajata de la Rahova şi Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilu”, a avut loc însă la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat între timp deţinutul.

„Nu este nimic neobişnuit. Orice deţinut are dreptul la căsătorie. Face o cerere în acest sens şi, după ce se analizează, deţinutul se poate căsători fie în interiorul penitenciarului, fie în localitatea de care aparţine penitenciarul, în cazul nostru în Jilava. Căsătoria la care faceţi referire a avut loc în penitenciar, iar femeia care s-a căsătorit cu deţinutul de la noi nu este angajată la Jilava, ci la Rahova”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Micu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Jilava.

Pe de altă parte, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor susţin că angajata de la Rahova nu a încălcat codul deontologic prin relaţia pe care o are cu deţinutul. Potrivit acestora, educatorii din penitenciare se ocupă, printre altele, de alfabetizarea deţinuţilor sau îi învaţă pe aceştia „să se poarte frumos în societate”.

Bogdan Dumitrache a fost condamnat, în iunie 2018, la 7 ani şi 6 luni pentru constituire de grup infracţional organizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici