Cât au plătit opt sirieni ca să ajungă în Germania. Au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră din Giurgiu

Opt migranţi sirieni care intenţionau să ajungă în Germania au fost descoperiţi de către poliţiştii de frontieră din Giurgiu ascunşi într-un camion încărcat cu frigidere. Ei au recunoscut în faţa poliţiştilor că au plătit şoferului turc 9.000 de dolari.

777 afișări
Imaginea articolului Cât au plătit opt sirieni ca să ajungă în Germania. Au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră din Giurgiu

Cât au plătit opt sirieni ca să ajungă în Germania. Au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră din Giurgiu

La frontiera Giurgiu s-a prezentat, duminică seara, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere din Turcia pentru Polonia.

Poliţistii de frontieră au verificat autocamionul, găsind printre marfa transportată şase persoane care nu vorbeau limba română şi nu aveau acte de identitate.

La cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, patru adulţi şi 2 minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca camionului într-o parcare din Istanbul, cu ajutorul şoferului, căruia i-au plătit suma de 9.000 de dolari pentru a-i ajuta să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar, camionul, şoferul turc şi cei şase migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici