Câtă încredere au părinţii, în realitate, că şcoala românească le pregăteşte copiii pentru job-urile viitorului

  • Şcoala românească nu te pregăteşte pentru job-urile viitorului. 9 din 10 părinţi cred asta, potrivit unui studiu.
  • Aproape 50% dintre părinţi consideră, de asemenea, că IT-ul este domeniul pe care copilul lor îl va alege
  • Expert în educaţie: „E prea târziu să încercăm să mai formăm competenţele soft la 22-23 de ani”
190 afișări
Imaginea articolului Câtă încredere au părinţii, în realitate, că şcoala românească le pregăteşte copiii pentru job-urile viitorului

Studiu: 9 din 10 părinţi spun că şcoala românească nu te pregăteşte pentru job-urile viitorului

Aproape 50% dintre părinţi consideră, de asemenea, că IT-ul este domeniul pe care copilul lor îl va alege. Părinţii au o contribuţie esenţială în dezvoltarea copiilor, iar competenţele de gândire logică şi comunicarea nu trebuie să lipsească.

Daniela VişoianuI, expert în educaţie: „Este greu şi cred că e o discuţie la nivel mondial, ca la 18 ani să faci o opţiune de viaţă care să te ţină toată viaţa, profesional vorbind. Competenţele acestea de bază, aşa numitele competenţe soft, e prea târziu să încercăm să le mai formăm la 22-23 de ani.”

Cezar tocmai a terminat liceul şi se pregăteşte să aplice pentru o facultate de informatică, cu toate că părinţii nu l-au susţinut în această alegere. Crede cu toată tăria că e o meserie de viitor.

Cezar Vodislav, absolvent: „Implică matematică şi îmi place să mă joc cu programele şi în sistemul de operare. Este stabil, o să merg în foarte multe ţări şi salariul o să fie ridicat, faţă de drept. Dacă învăţ dreptul în România, îmi
va fi foarte greu să îl practic în altă ţară.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici