Cătălin Radu Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, a plecat de la conducerea Tarom

  • Cătălin Radu Prunariu a demisionat de la conducerea companiei.
  • Motivele invocate sunt unele „personale”.
4642 afișări
Imaginea articolului Cătălin Radu Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, a plecat de la conducerea Tarom

Consiliul de Administraţie al Tarom a luat act, marţi, de demisia comandantului Cătălin Radu Prunariu din funcţia de director general, demersul acestuia fiind din motive personale.

„Industria aeronautică din întreaga lume traversează o perioadă extrem de dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană naţională a reuşit să supravieţuiască primilor ani de criză, în special datorită ajustării operaţiunilor, restructurării personalului şi exploatării unor noi oportunităţi pe segmentul zborurilor neregulate.Tarom se află în plin proces de transformare al companiei, demarat la începutul anului 2020, odată cu accesarea Împrumutului de Salvare ca urmare a prenotificării la Comisia Europeană a unui Ajutor de Stat de Restructurare, proceduri necesare pentru adaptarea rolului companiei pe piaţa de transport aerian, atât la nivel naţional, cât şi european, în scopul asigurării profitabilităţii şi a stabilităţii pe termen lung”, transmite Tarom într-un comunicat de presă.

Astfel, „ţinând cont de complexitatea activităţilor, dar şi pentru a exista o continuitate în demersurile începute de către companie”, Consiliul de Administraţie al Tarom l-a numit în funcţia de director general pe Mihăiţă Ursu, membru CA şi fost Director General al companiei în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

Cătălin Radu Prunariu a preluat conducerea Tarom de la Mihăiţă Ursu, în iunie 2021.

Cătălin Prunariu este fiul cosmonautului Dumitru Prunariu şi a început să lucreze în cadrul Tarom în anul 2009, în calitate de copilot, ulterior profesând ca pilot comandant, instructor şi examinator, conform ZF.

În paralel, între 2012 şi 2017, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile Române.

În perioada 2019-2020 a ocupat funcţia de inspector-şef pentru operaţiuni aeriene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici