Catedrala Mântuirii Neamului va fi cea mai scumpă clădire construită după Revoluţie

"Nici mică, nici mare, nici ieftină, nici scumpă", spun reprezentanţii Patriarhiei despre cel mai valoros proiect imobiliar din ultimii 20 de ani, Catedrala Mântuirii Neamului, care la peste 120 de metri înălţime va trona peste Casa Poporului şi va fi vizibil din orice punct al Capitalei.

258 afișări
Imaginea articolului Catedrala Mântuirii Neamului va fi cea mai scumpă clădire construită după Revoluţie

Catedrala Mântuirii Neamului va fi cea mai scumpă clădire construită după Revoluţie

Nota de plată pentru construcţia Catedralei a fost estimată de preşedintele comisiei tehnice Nicolae Noica, fost ministru al lucrărilor publice în guvernarea CDR, la 400 mil. euro, dintre care 200 de milioane sunt alocaţi pentru construcţia "la roşu", iar celelate milioane pentru finisări.

Zece firme s-au înscris la Patriarhie pentru a face studiul de fezabilitate pentru proiect, condiţiile de participare fiind ca fiecare dintre aceste firme să fie românească, să fi construit până acum cel puţin o biserică de dimensiuni mari şi să fi avut contractate lucrări în ultimii cinci ani de cel puţin 20.000 de euro, a mai declarat Noica pentru Ziarul Financiar.

Citeşte mai multe despre costurile Catedralei Mântuirii Neamului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici