Câţi bani cheltuie Consiliul Judeţean Buzău pentru organizarea Zilei Naţionale şi a sărbătorilor de iarnă

Consiliul Judeţean Buzău va cheltui, anul acesta, 500.000 de lei din bugetul judeţului pentru organizarea Zilei Naţionale şi a sărbătorilor de iarnă. Banii sunt pentru iluminatul festiv, cadouri pentru 12.000 de copii, tradiţionalele porţii de fasole cu ciolan sau spectacole.

113 afișări
Imaginea articolului Câţi bani cheltuie Consiliul Judeţean Buzău pentru organizarea Zilei Naţionale şi a sărbătorilor de iarnă

Câţi bani cheltuie Consiliul Judeţean Buzău pentru organizarea Zilei Naţionale şi a sărbătorilor de iarnă

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este al patrulea an consecutiv când CJ Buzău organizează mai multe manifestări în luna decembrie. Iar suma alocată, anul acesta, este de 500.000 de lei.

„Suma nu este mare absolut deloc. Cuprinde toate manifestările din perioada 1 decembrie – 1 ianuarie. Avem de 1 Decembrie peste 3000 de porţi de fasole, o piesă de teatru cu actorii care s-au născut în Buzău şi revin acasă, concerte, Mic dejun cu Moş Crăciun, cadouri pentru 12.000 de copii din tot judeţul. Sunt bani pentru toate aceste activităţi”, a declarat Neagu.

Banii vor fi cheltuiţi, printre altele pe mii de steguleţe şi cocarde tricolore, cadouri pentru copii, spectacole sau iluminatul festiv.

Pe 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, CJ Buzău va oferi buzoienilor o masă tradiţională. Sunt pregătite 3.800 de porţii, dintre care 800 sunt de post. Meniul este format din iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă şi băutură caldă.

Va fi şi spectacol susţinut de artiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, tot pe 1 Decembrie în Parcul Crâng, lângă Obelisc, începând cu ora 11.00. De asemenea, pe 1 decembrie Consiliul Judeţean Buzău va oferi buzoienilor cocarde şi steguleţe.

„Tunelurile de lumini din faţa Consiliului Judeţean Buzău şi de la Muzeul Judeţean Buzău vor fi aprinse în data de 1 decembrie, la ora 17.00. La ora 17.30, la Muzeul Judeţean Buzău, va fi prezentat buzoienilor un proiect cultural inedit – Muzeul Mobil, care va ajunge, începând cu 3 decembrie, în toate localităţile judeţului nostru. Pe 5 decembrie, ora 18.00 vom aprinde iluminatul festiv în staţiunea Sărata-Monteoru, unde vom asculta un recital de colinde, iar copiii vor primi cadouri de la Moş Nicolae. Seara se va încheia cu magia unui foc de artificii”, arată CJ Buzău.

Pe 6 decembrie copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, unde va fi şi un pectacolul de teatru pentru copii, iar pe 11 decembrie vor fi premiaţi olimpicii. Pe 12 decembrie, ora 19.00, actorii buzoieni, care sunt angajaţi la alte teatre din ţară, revin acasă în piesa „O noapte furtunoasă”. Intrarea este gratuită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
buzău,
sărbători,
bani

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici