Cazanciuc: Aş vrea ca în iulie să trimit Guvernului un proiect de Cod al insolvenţei

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că a desemnat un secretar de stat din Ministerul Justiţiei pentru a coordona o echipă care să elaboreze un Cod al insolvenţei şi că ar vrea să trimită Guvernului proiectul de lege în iulie.

254 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Aş vrea ca în iulie să trimit Guvernului un proiect de Cod al insolvenţei

Cazanciuc: Aş vrea ca în iulie să trimit Guvernului un proiect de Cod al insolvenţei (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafaxfoto)

Cazanciuc a spus la Pro TV că se doreşte aducerea prevederilor referitoare de insolvenţă într-un singur act normativ clar, dată fiind nemulţumirea celor chemaţi să aplice diverse dispoziţii în domeniu din mai multe acte normative.

"Eu aş vrea ca în cursul lunii iulie să putem trimite la Guvern un proiect de lege consolidat, un proiect de lege elaborat în consultare cu mediul de afaceri", a spus ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă este nevoie de un cod al insolvenţei pentru persoanele fizice, Robert Cazanciuc a răspuns că "este nevoie de un cod al insolvenţei pentru a realiza întotdeauna un echilibru între creditori şi debitori" şi că nu poate spune dacă va fi elaborat şi un cod pentru persoanele fizice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici