Cazanciuc: Trebuie să investim mai mult în prevenirea corupţiei, România are instrumentele necesare

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi că trebuie să se investească mai mult în prevenirea corupţiei, iar România are instrumentele legislative necesare şi voinţa de a lupta cu acest fenomen.

46 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Trebuie să investim mai mult în prevenirea corupţiei, România are instrumentele necesare

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc (Imagine: Maius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Fiecărui conducător de instituţie îi revine obligaţia de a organiza în aşa fel mecanismele administrative şi manageriale încât cele mai mici abateri să fie identificate şi corect soluţionate", a spus Cazanciuc, la Conferinţa Regională Anticorupţie.

Ministrul Justiţiei a subliniat că România are instituţii specializate care sprijină lupta împotriva fenomenului corupţiei.

"Din perspectiva luptei împotriva corupţiei, România are instrumentele legislative necesare, are know-how şi are voinţa de a lupta cu acest fenomen. Mai mult, cred că avem, prin instituţiile specializate, o experienţă foarte importantă, pe care o putem împărtăşi partenerilor europeni, iar experienţa noastră este cu atât mai importantă cu cât ea a presupus atât crearea cadrului legal, cât şi construirea unor noi instituţii", a mai spus ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a amintit faptul că identificarea averilor ilicite, confiscarea acestora, chiar şi prin aplicarea directivei europene în materia confiscării extinse, constituie o prioritate pentru România.

"Ultimii doi ani arată o creştere constantă a eficienţei organelor judiciare române, sumele indisponibilizate anual fiind de aproximativ jumătate de miliard de euro. Aceşti bani trebuie să ajungă în cel mai scurt timp în bugetul naţional, pentru a se reîntoarce la cetăţean, în servicii publice mai eficiente, în sănătate, educaţie şi, de ce nu, la justiţie", a conchis Robert Cazanciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici