Cazul bătrânilor umiliţi în cămine: DGASPC Ilfov a demarat control de urgenţă

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, afirmă că este indignat de cazul vârstnicilor maltrataţi în cămine şi spune că a cerut efectuarea de urgenţă a unui control la DGASPC Ilfov, după ce în trei azile din Ilfov au fost găsite persoane supuse unor rele tratamente.

435 afișări
Imaginea articolului Cazul bătrânilor umiliţi în cămine: DGASPC Ilfov a demarat control de urgenţă

Cazul bătrânilor umiliţi în cămine: DGASPC Ilfov a demarat control de urgenţă

„Condamn cu fermitate abuzul şi neglijenţa în serviciu, în orice situaţie, în orice instituţie. Sunt indignat în urma informaţiilor apărute în presă, după ancheta desfăşurată la azilul din judeţul Ilfov! Am intervenit ferm în această situaţie”, scrie pe Facebook Hubert Thuma.

El precizează că a am solicitat efectuarea de urgenţă a unui control la DGASPC Ilfov.

„Este datoria noastră, ca societate, să protejăm vieţile şi sănătatea celor vulnerabili, iar cei responsabili de a verifica respectarea condiţiilor legale trebuie să acţioneze cu fermitate şi să sancţioneze orice abatere care pune în pericol viaţa acestor persoane. Nu voi tolera ca cei mai în vârstă să fie trataţi cu indiferenţă şi cruzime. Solicit să se ia măsuri prompte şi eficiente pentru a ne asigura că astfel de situaţii să nu se mai repete niciodată! Aşa cum am susţinut mereu, bunicii noştri merită respect, compasiune şi siguranţă, iar eu voi face tot ceea ce îmi stă în putere ca ei să beneficieze de toate acestea”; încheie Thuma.

24 de persoane au fost reţinute şi două au primit control judiciar după ce a ieşit la iveală cum aproximativ 100 de vârstnici erau ţinuţi în condiţii inimaginabile, flămânzi şi fără îngrijire medicală, de două grupuri infracţionale.

În urma unei operaţiuni de amploarea a Poliţiei şi a procurorilor DIICOT, în trei azile din Ilfov au fost găsite persoane supuse unor rele tratamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
thuma,
centre,
vârstnici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici