Cazul dezinfectanţilor diluaţi - Spitalul de Arşi: Trimitem probele cu produsele Hexi Pharma folosite în spital către Direcţia de Sănătate Publică

Spitalul de Arşi trimite, marţi, către Direcţia de Sănătate Publică probele prelevate cu produsele Hexi Pharma folosite în spital, rezultatele analizelor realizate în spital fiind negative, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalul de Arşi, medicul Adrian Stănculea.

586 afișări
Imaginea articolului Cazul dezinfectanţilor diluaţi - Spitalul de Arşi: Trimitem probele cu produsele Hexi Pharma folosite în spital către Direcţia de Sănătate Publică

Cazul dezinfectanţilor diluaţi - Spitalul de Arşi: Trimitem probele cu produsele Hexi Pharma folosite în spital către Direcţia de Sănătate Publică

Direcţia de Sănătate Publică a cerut, săptămâna trecută, Spitalului de Arşi din Capitală să comunice ce tip de produse Hexi Pharma se folosesc în această unitate şi se cerea prelevarea de probe de pe corpuri unde s-au folosit aceste produse, a declarat medicul Stănculea pentru MEDIAFAX.

„ Marţi vom trimite documentele şi probele prelevate de noi. Am testat spray-ul Hexi Pharma pe care noi îl folosim, pe un cablu de monitorizare a pacientului, rezultatele fiind negative. Testul făcut de noi a ieşit bine”, a spus Adrian Stănculea.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi susţine că la unitatea spitalicească se folosesc cinci produse Hexi Pharma, niciunul vizat până acum de ancheta făcută de jurnaliştii de la Gazeta Spoturilor.

„Cele două produse studiate nu le avem, nu le-am avut niciodată. Avem alte cinci produse Hexi Pharma, nu dintre cele vizate de anchetă. Probele luate de noi la testele de autocontrol, pe care le facem periodic, în 95% dintre cazuri au ieşit negative. A fost un procent cu 5 % situaţii când au fost identificate nereguli, dar trebuie să ţinem cont că sunt mai multe elemente la mijloc”, a mai susţinut Adrian Stănculea.

Medicul susţine că la nivelul spitalului se aşteaptă “cu interes rezultatele anchetei de la parchet”. Acesta precizează că până ce o intituţie abilitată a statului nu trage primele concluzii în această situaie, la nivel de spital, nu se poate poate renunţa, pe cale legală, la contractul cu Hexi Pharma.

Adresele de la Direcţia de Sănătate Publică pentru datele cu produsele Hexi Pharma au fost trimise către mai multe spitale din toată ţara. Managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, medicul Monica Pop, a declarat pentru MEDIAFAX că au primit astfel de solicitări, dar că la această unitate nu se folosesc produsele Hexi Pharma.

Firma Hexi Pharma a livrat produse pentru Spitalul de Arşi din Bucureşti, în anul 2015, în valoare de peste 26.000 de euro, prin achiziţii directe, arată calculele realizate de mişcarea civică Iniţiativa România, bazate pe date publice. În perioada 2012-2015, Hexi Pharma a avut doar cu spitalele din Bucureşti contracte de aproape şase milioane de euro, mai scriu cei de la Iniţiativa România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici