CC a respins contestaţia ONG-urilor privind legalitatea referendumului

Curtea Constituţională (CC) a respins, joi, sesizarea Asociaţiei Pro Democraţia şi a Agenţiei de Monitorizare a Presei, care au reclamat procedura de organizare a referendumului desfăşurat duminică, judecătorii constituţionali stabilind că a fost legală consultarea poporului.

11 afișări
Imaginea articolului CC a respins contestaţia ONG-urilor privind legalitatea referendumului

CC a respins contestaţia ONG-urilor privind legalitatea referendumului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Mircea Toma, liderul Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei, unul dintre ONG-urile coalizate în Alianţa pentru Statul de Drept, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a consultat avocaţii, care au explicat că pentru probleme legate de scrutinuri este posibilă sesizarea directă a Curţii Constituţionale.

"Am vorbit cu avocaţii noştri şi am înţeles de la ei că, pe lângă problemele legate de constituţionalitate a unor acte juridice, Curtea Constituţională mai are o atribuţie, aceea de a veghea la legalitatea organizării şi desfăşurării alegerilor sau referendumurilor. Pentru exercitarea atribuţiilor privind alegerile sau referendumul, Curtea Constituţională poate fi sesizată în mod direct şi am decis să facem acest demers", a declarat Toma.

Asociaţia Pro Democraţia şi Agenţia de Monitorizare a Presei au depus, marţi, la Curtea Constituţională contestaţie privind referendumul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici