Ce au în comun "pieţele umede" ale Chinei cu Piaţa Obor. CNN: "Nu sunt ceea ce cred oamenii că sunt"

  • "Pieţele umede ale Chinei nu sunt ceea ce au ajuns mulţi să creadă că sunt", scrie CNN într-un articol publicat astăzi
  • Aceste pieţe sunt acum văzute drept locuri ale cruzimii în care animelele sunt sacrificate sângeros
  • Numele de pieţe umede vine de la faptul că aleile lor sunt adesea umede pentru ca tarabele sunt stropite constant cu apă, pentru a păstra legumele, fructele şi celelalte produse proaspete
3283 afișări
Imaginea articolului Ce au în comun "pieţele umede" ale Chinei cu Piaţa Obor. CNN: "Nu sunt ceea ce cred oamenii că sunt"

Ce au în comun "pieţele umede" ale Chinei cu Piaţa Obor. CNN: "Nu sunt ceea ce cred oamenii că sunt"

Pieţele umede din China au căpătat o imagine a brutalităţii şi a violenţei după izbucnirea pandemiei de COVID-19, mai ales după ce unii epidemiologi au identificat că virusul s-ar fi putut transmite de la lilieci la oameni într-o astfel de piaţă din Wuhan. CNN scrie astăzi într-un articol semnat de Ben Westcott şi Serenitie Wang că imaginea creată în jurul lor nu reflectă întotdeauna realitatea şi că aceste pieţe nu sunt sinonime cu boala, cu viruşii ori cu brutalitatea. CNN aminteşte că pe 3 aprilie Anthony Faucy, specialist de top în boli infecţioase din SUA, a declarat la Fox News că toate pieţele ar trebui închise imediat.
 
Iată ce scrie CNN despre "realitatea pieţelor umede".
 
"Însă pieţele umede, în opoziţie cu cele uscate, care vând produse neperisabile cum ar fi grânele ori produsele de uz casnic, sunt doar locuri care oferă o gamă largă de produse fresh. Unele, nu toate, vând şi animale vii. Sunt numite umede pentru că aleile şi podelele sunt adesea ude din cauza faptului că legumele ori peştele de pe tarabe sunt udate", scrie CNN.
 
Sursa citată notează că într-adevăr unele astfel de pieţe, ucele în care se sacrifică animale, pot crea condiţiile optime pentru transmiterea unor boli, dar acest lucru nu se întâmplă î toate pieţele.
 
"Cele mai multe pieţe nu sunt focare de viruşi pline de animale exotice gata să fie măcelărite. Pentru o mare populaţiei a Chinei şi a Asiei, sunt doar locuri în care se comercialiează produse proaspete, cum ar fi carnea de pui sau porc, pestele ori legumele la preţuri accesibile", mai scrie CNN.
 
Astfel de pieţe nu sunt caracteristice Chinei, dar sunt întâlnite şi în alte ţări. Ba chiar unele sunt atracţii turistice pentru vestici. Este vorba despre ţări precum Thailanda, Veitnam, Singapore, Malaezia, Filipine ori Taiwan.
 
Comerţul înregistrat în aceste pieţe se ridică la 73 de miliarde de dolari, potrivit unui raport întocmit de guvernul chinez în 2017.
 
După epidemia de SARS din 2003, normele de siguranţă ale acestor pieţe au fost înăsprite, iar comerţul cu unele animale exotice interzis. Totuşi, cu trecerea anilor ele s-au relaxat gradual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici