Cei 9 poliţişti de la Secţia 16 din Capitală, acuzaţi de torturarea a doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască de protecţie, au fost prinşi cu ajutorul Google Maps

  • Cei 9 poliţişti de la secţia 16 din Capitală, acuzaţi de tortură, au fost prinşi cu ajutorul Google Maps, anunţă reprezentanţii Casei de avocatură Cuculis, într-o declaraţie oferită MEDIAFAX şi Aleph News.
  • Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a celor 9 agenţi de poliţie de la secţia 16, acuzaţi de lipsire de liberate, tortură, complicitate la tortură, purtare abuzivă şi fals intelectual.
7504 afișări
Imaginea articolului Cei 9 poliţişti de la Secţia 16 din Capitală, acuzaţi de torturarea a doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască de protecţie, au fost prinşi cu ajutorul Google Maps

Poliţiştii de la Secţia 16 au fost deconspiraţi de Google Maps, spun avocaţii. Semnalul telefoanelor mobile i-a plasat pe câmpul unde s-ar fi produs agresiunea, dar anchetatorii au folosit şi imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă. De asemenea, avocaţii susţin că având telefoanele ascultate şi urmărite, poliţiştii au început să discute între ei pe marginea subiectului după ce au început să primească citaţii.

Firul evenimentelor 

Pe 1 septembrie 2020, cei nouă poliţişti făceau parte dintr-un filtru organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate, care le-au adresat reproşuri cu privire la lipsa măştilor de protecţie, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii au stabilit că în scopul pedepsirii uneia dintre persoanele vătămate pentru reproşurile adresate, şase dintre inculpaţi, având asupra lor armament, au lipsit-o de libertate, încătuşând-o şi transportând-o pe un teren viran situat la periferia Sectorului 4.

Aici, trei dintre inculpaţi au bătut timp de aproximativ 30 de minute victima cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi a tălpilor. În tot acest timp, trei dintre agenţii de poliţie „au urmărit impasibili agresiunile la care persoana vătămată era supusă de către colegii lor, neintervenind pentru oprirea acestora”.

Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante.

Apoi, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran.

În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au încuiat cealaltă victimă într-o autospecială de poliţie, „peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, nu înainte de a pulveriza spray lacrimogen în habitaclul autoturismului”. Ulterior, au transportat-o în sectorul 5, unde au descătuşat-o şi abandonat-o pe o stradă întunecată.

Pentru a crea aparenţa unui comportament violent al victimelor şi a justifica astfel conduita agenţilor de poliţie, unul dintre inculpaţi a aplicat sancţiuni contravenţionale fiecărei persoane vătămate, atestând în mod nereal cu ocazia întocmirii proceselor-verbale de contravenţie că acestea au fost depistate în timp ce tulburau ordinea şi liniştea publică”, se arată în comunicat.

Pe parcursul desfăşurării urmăririi penale, un agent de poliţie din cadrul aceleiaşi secţii, acţionând în beneficiul unui agresor, i-a acordat ajutor în mod repetat, în scopul îngreunării cercetărilor.

Din păcate, cei doi tineri torturaţi de poliţişti au murit la scurt timp.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici