Cei doi generali arestaţi în scandalul fraudării admiterii la şcoli militare, trecuţi în rezervă

Cei doi generali arestaţi în scandalul fraudării admiterii la şcoli militare, Mihai Chiriţă şi Ion Marian, au fost trecuţi în rezervă prin decrete semnate, marţi, de către preşedintele Traian Băsescu, în aceeaşi zi, MApN anunţând suspendarea lor din funcţie.

143 afișări
Imaginea articolului Cei doi generali arestaţi în scandalul fraudării admiterii la şcoli militare, trecuţi în rezervă

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretele privind trecerea în rezervă a general maiorului cu două stele Mihai Chiriţă din Ministerul Apărării Naţionale, precum şi a generalului de brigadă - cu o stea, Marian Ion din Ministerul Apărării Naţionale.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a ordonat, marţi, suspendarea din funcţie a celor doi generali.

MApN a precizat, într-un comunicat, că, începând cu data de 20 decembrie, potrivit prevederilor articolului 89 din Legea 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare, ministrul Apărării Naţionale a ordonat suspendarea din funcţie a cadrelor militare care au fost arestate preventiv.

"Pe timpul suspendării din funcţie, aceştia nu beneficiază de niciun drept de la Ministerul Apărării Naţionale", a explicat MApN.

Instanţa supremă a dispus, luni seară, arestarea preventivă a celor cinci ofiţeri, printre care generalul de brigadă Ion Marian şi generalul maior Mihai Chiriţă, în dosarul privind favorizarea unor persoane la angajarea în MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici