Cei doi sportivi craioveni suspectaţi că au exploatat sexual tineri în Germania, eliberaţi din arest

Cei doi sportivi craioveni suspectaţi că au exploatat sexual 200 de tineri în Germania, arestaţi preventiv în urmă cu o lună pentru proxenetism şi trafic de minori, au fost eliberaţi, vineri după-amiază, din arestul IPJ Dolj, după ce Tribunalul Dolj a decis cercetarea lor în stare de libertate.

136 afișări
Imaginea articolului Cei doi sportivi craioveni suspectaţi că au exploatat sexual tineri în Germania, eliberaţi din arest

Cei doi sportivi craioveni suspectaţi că au exploatat sexual tineri în Germania, eliberaţi din arest

Florin Boboc şi Marian Corneliu Şerban au cerut magistraţilor craioveni să fie cercetaţi în stare de libertate, Tribunalul Dolj admiţându-le cererea, astfel că cei doi sportivi au părăsit, în cursul după-amiezii de vineri, arestul IPJ Dolj.

Sentinţa dată, vineri, de instanţa Tribunalului Dolj este definitivă.

Cei doi sportivi legitimaţi la un club din municipiul Craiova au fost arestaţi în luna martie pentru proxenetism şi trafic de minori.

Procurorii DIICOT Craiova au stabilit că gruparea din care făceau parte cei doi a racolat în perioada 2009-2011, mai mulţi tineri, printre care şi sportivi minori, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni germani, victimele fiinf obligate să joace şi în filme pentru adulţi.

Procurorii au stabilit că membrii grupării ar fi racolat şi exploatat sexual peste 200 de tineri, de pe urma cărora ar fi obţinut aproximativ 150.000 de euro.

În prezent, cei doi sportivi vor fi cercetaţi în stare de libertate, alături de un al treilea membru al reţelei, Vasilică Begiu, implicat şi el în reţeaua de trafic de minori.

Procurorii DIICOT au stabilit că, în perioada 2009-2011, Florin Boboc, Marian Corneliu Şerban şi Vasilică Begiu, sportivi legitimaţi la un club din municipiul Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1), au racolat şi transportat în Germania tineri, printre care şi sportivi minori, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni germani, precum şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite.

Victimele sportivilor erau racolate dintr-un club sportiv şi duse în Germania, unde erau obligate să întreţină relaţii sexuale.

Presupuşii proxeneţi au reuşit să treacă graniţa cu minori pe care îi scoteau din ţară cu acceptul părinţilor sub pretextul participării la competiţii sportive în străinătate. Potrivit anchetatorilor, germanii plăteau 250 de euro pentru o partidă de sex cu un tânăr din România, iar în total s-au făcut aproximativ 600 de tranzacţii, suma încasată ridicându-se la 150.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici