Cei doi sportivi reţinuţi pentru proxenetism şi trafic de minori, arestaţi

Cei doi sportivi craioveni suspectaţi că exploatau sexual tineri în Germania şi reţinuţi de procurori pentru proxenetism şi trafic de minori au fost arestaţi preventiv, vineri, de Judecătoria Craiova, iar cel de-al treilea sportiv implicat în acest caz va fi cercetat în libertate.

471 afișări
Imaginea articolului Cei doi sportivi reţinuţi pentru proxenetism şi trafic de minori, arestaţi

Cei doi sportivi reţinuţi pentru proxenetism şi trafic de minori, arestaţi de Judecătoria Craiova (Imagine: Mediafax Foto)

Florin Boboc şi Marian Şerban, sportivii craioveni reţinuţi de procurorii DIICOT pentru proxenetism şi trafic de minori, au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei Caiova, după o şedinţă care a durat mai bine de o oră şi jumătate.

Cel de-al treilea sportiv implicat în acest caz, Vasilică Begiu, va fi cercetat în libertate.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Dolj.

Doi dintre sportivii ridicaţi, joi, de către procurorii DIICOT Craiova, suspectaţi că exploatau sexual tineri în Germania, între care şi minori, au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de proxenetism şi trafic de minori.

Potrivit procurorilor DIICOT Craiova, în noaptea de joi spre vineri, au fost emise două ordonanţe de reţinere pe numele lui Florin Boboc şi Marian Şerban, ambii luptători K1.

Aceştia urmau să fie prezentaţi, vineri, magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, procurorii urmau să ceară mandat de arestare în lipsă şi pentru un ceăţean german, membru al acestei reţele.

Procurorii DIICOT Craiova au audiat, joi, peste 50 de persoane, printe care martori şi victime ale grupării specializate în racolarea, transportarea şi exploatarea sexuală în Germania a peste 200 de persoane, unele dintre acestea minore.

Procurorii au stabilit că, în perioada 2009-2011, învinuiţii Florin Boboc, Marian Corneliu Şerban şi Vasilică Begiu, sportivi legitimaţi la un club din municipiul Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1), au racolat şi transportat în Germania tineri, printre care şi sportivi minori, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni germani, precum şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite.

Victimele sportivilor erau racolate dintr-un club sportiv şi duse în Germania, unde erau obligate să întreţină relaţii sexuale.

Presupuşii proxeneţi au reuşit să treacă graniţa cu minori pe care îi scoteau din ţară cu acceptul părinţilor sub pretextul participării la competiţii sportive în străinătate. Potrivit anchetatorilor, germanii plăteau 250 de euro pentru o partidă de sex cu un tânăr din România, iar în total s-au făcut aproximativ 600 de tranzacţii, suma încasată ridicându-se la 150.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici