Cei mai importanţi traficanţi de etnobotanice din Bucureşti, eliberaţi din arest

Cei mai importanţi traficanţi de substanţe etnobotanice din Capitală, arestaţi în urmă cu o săptămână, au fost eliberaţi, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti apreciind că nu prezintă pericol social, ei putând fi cercetaţi de DIICOT în stare de libertate.

285 afișări
Imaginea articolului Cei mai importanţi traficanţi de etnobotanice din Bucureşti, eliberaţi din arest

Cei mai importanţi traficanţi de etnobotanice din Bucureşti, eliberaţi din arest (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Membrii grupării de traficanţi aduceau drogurile din China, Spania şi Franţa, iar în urma percheziţiilor poliţiştilor Brigăzii Antidrog şi a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care au avut loc în 11 aprilie, în Bucureşti şi Galaţi, au fost ridicate mai multe kilograme de substanţe de tip "etnobotanic" şi bunuri folosite la porţionarea şi ambalarea stupefiantelor.

Potrivit Poliţiei Române, în urma percheziţiilor la domiciliile celor 20 de membri ai grupării de traficanţi şi la firmele prin care erau vândute drogurile au fost ridicate mai multe kilograme de substanţe tip "etnobotanic" ce urmează să fie analizate în laboratorul central de analiză a drogurilor din cadrul IGPR, precum şi bunuri folosite la porţionarea şi ambalarea drogurilor. De asemenea, anchetatorii au sigilat mai multe societăţi comerciale.

Majoritatea drogurilor vândute de membrii grupării prin mai multe firme de etnobotanice proveneau din China, dar şi din Spania şi Franţa, informa Poliţia Română.

Potrivit DIICOT, în perioada iulie 2010-martie 2011, membrii grupării infracţionale au introdus pe teritoriul României şi au vândut droguri de risc şi de mare risc prin intermediul unor societăţi de comercializare a produselor etnobotanice.

Deşi societăţile respective au fost sancţionate în repetate rânduri şi în urma controalelor succesive reprezentanţilor acestor societăţi li s-a adus la cunoştinţă că produsele comercializate au conţinut psihotrop, activitatea infraţională a continuat.

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale faţă de 20 de persoane şi 13 societăţi comerciale prin intermediul cărora au fost comercializate substanţele stupefiante şi psihotrope, fiind acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi de mare risc.

În 11 aprilie, Tribunalul Capitalei a emis mandate de arestare preventivă pe numele acuzaţilor, care au contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, unde judecătorii au stabilit, marţi, că ei pot fi cercetaţi în stare de libertate, impunându-le interdicţii de a părăsi localitatea de domiciliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici