Cei peste 530 de salariaţi ai Poştei Vaslui au câştigat în instanţă prime de peste 500.000 de lei

Cei peste 530 de angajaţi ai Poştei din judeţul Vaslui au câştigat în instanţă, la Curtea de Apel Iaşi, primele de Crăciun şi de Paşti prevăzute în contractul colectiv de muncă, suma totală pe care urmează să o primească salariaţii de la Compania Naţională Poşta Română depăşind 500.000 de lei.

321 afișări
Imaginea articolului Cei peste 530 de salariaţi ai Poştei Vaslui au câştigat în instanţă prime de peste 500.000 de lei

Cei peste 530 de salariaţi ai Poştei Vaslui au câştigat în instanţă prime de peste 500.000 de lei

Curtea de Apel Iaşi a dat câştig de cauză celor 532 de salariaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Vaslui în procesul intentat în primăvara anului trecut Companiei Naţionale Poşta Română pentru neplata primelor de Crăciun şi de Paşti aferente anilor 2010 şi 2011.

În plus, angajaţii Poştei vasluiene au câştigat şi prima pe care urmau să o încaseze în cei doi ani cu ocazia Zilei Mondiale a Poştei, fiecare salariat urmând să primească câte 1.000 de lei.

"Toate aceste sume câştigate în instanţă sunt drepturi prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă care nu ne-au fost acordate, în pofida promisiunilor repetate făcute de conducerea companiei. Iniţial, am pierdut procesul la Tribunalul Vaslui, însă Curtea de Apel Iaşi ne-a dat câştig de cauză", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali Vaslui, Geta Turbatu.

În urma sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Iaşi, CNPR are de plătit către poştaşii din Vaslui peste 500.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici