Cel puţin 14 persoane, aduse la DIICOT Hunedoara în cazul interceptărilor neautorizate

Cel puţin 14 persoane au fost aduse, în cursul zilei de miercuri, la sediul DIICOT Hunedoara, din mai multe judeţe, pentru audieri în cazul interceptărilor neautorizate de convorbiri telefonice, discuţii ambientale, transmisii tip SMS.

65 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 14 persoane, aduse la DIICOT Hunedoara în cazul interceptărilor neautorizate

Cel puţin 14 persoane, aduse la DIICOT Hunedoara în cazul interceptărilor neautorizate (Imagine: Diana Iurkiewiz/Mediafax Foto)

Cel puţin 14 persoane, între care două femei, au fost aduse, în cursul zilei de miercuri, din judeţele Cluj, Timiş, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, la sediul DIICOT Hunedoara din Deva, pentru a fi audiate în cazul interceptărilor telefonice neautorizate.

Persoanele bănuite că ar face parte din reţeaua care intercepta convorbiri telefonice, discuţii ambientale, transmisii tip SMS au fost aduse de poliţişti, unii dintre suspecţi spunând că nu ştiu pentru ce vor fi audiate.

Potrivit unor surse judiciare, audierile au loc în sediul DIICOT şi al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Aceleaşi surse afirmă că printre persoanele audiate este şi patronul unei firme care comercializa softuri informatice.

Cazul privind destructurarea de către DIICOT a reţelei care realiza interceptări neautorizate de convorbiri telefonice, discuţii ambientale, transmisii tip SMS este unic în România, iar cei 50 de suspecţi sunt cercetaţi pentru încălcarea Legii siguranţei naţionale, afirmă anchetatorii.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Oragnizată şi Terorism (DIICOT) şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au declanşat, miercuri dimineaţă, 53 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în alte 20 de judeţe în cadrul unei ample anchete, în care 50 de persoane sunt suspectate că ar fi achiziţionat de la N. Oproiu un soft pentru realizarea de interceptări neautorizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici