Cel puţin 18 răniţi, după ce un avion de pasageri a luat foc la aterizarea pe pistă în Rusia

Cel puţin 18 persoane au fost rănite după ce un avion de pasageri cu 164 de persoane la bord a derapat sâmbătă dimineaţă la aterizarea pe pista aeroportului din oraşul Soci din Rusia şi a lat apoi foc, au transmis autorităţile, citate de BBC.

1151 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 răniţi, după ce un avion de pasageri a luat foc la aterizarea pe pistă în Rusia

Sursa foto: Twitter @AirLines_Flash

Aeronava Boeing 737-800, operată de compania Utair airline, avea la bord 164 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Dintre cele 18 persoane rănite, trei sunt copii. Acestea au suferit arsuri şi s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

În momentul aterizării, avionul a derapat, s-a izbit de gardurile pistei, apoi unul dintre motoare a luat foc.

Autorităţile au transmis că cel mai probabil avionul a derapat din cauza ploii torenţiale.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului din Soci a transmis că unul dintre angajaţii aeroportului a suferit un atac de cord în timpul operaţiunii de salvare.

Până la această oră, incendiul a fost stins. Comitetul Investigaţional din Rusia a deschis o anchetă privind „suspiciunea de servicii neadecvate şi de punere în pericol a vieţii clienţilor”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici