Centrul de chirurgie cardiovasculară de la "Gr. Alexandrescu", funcţional din ultimul trimestru

Centrul de excelenţă în chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" va deveni funcţional în ultimul trimestrul al lui 2014, aceasta fiind cea mai mare unitate de profil din România, cu 85 paturi pe patru niveluri, a declarat, luni, managerul spitalului, Dan Enescu.

360 afișări
Imaginea articolului Centrul de chirurgie cardiovasculară de la "Gr. Alexandrescu", funcţional din ultimul trimestru

Centrul de chirurgie cardiovasculară de la "Gr. Alexandrescu", funcţional din ultimul trimestru (Imagine: Shutterstock)

Situată în incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", clinica va fi un veritabil centru de excelenţă în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, având totodată şi o clinică de neurochirugie pediatrică, potrivit lui Enescu.

Clinica va asigura diagnosticarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare la copii, inclusiv la nou-născuţi.

"Dintre cele 85 de paturi, câte 25 sunt pentru clinica de chirugie cardiovasculară şi neurochirugie, apoi câte zece pentru secţiile de cardiologie şi neurologie, restul fiind distribuite secţiilor de Anestezie Terapie Intensivă", a precizat luni, pentru MEDIAFAX, prof. dr. Dan Enescu.

Potrivit managerului, în noua Clinică de chirurgie cardiovasculară vor lucra echipe de medici, fiecare cu câte patru oameni, care au urmat cursuri de specializare în Israel, Belgia şi Italia, stagiul de pregătire finalizându-se în primele luni din 2014.

Potrivit lui Dan Enescu, aparatura medicală a fost proiectată pentru a atinge standarde de excelenţă.

"Vom avea echipamente achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii în valoare de aproximativ 15-25 milioane de euro", a mai spus managerul spitalului.

Dan Enescu a mai spus că valoarea totală a lucrărilor de construire a clădirii clinicii, asigurată exclusiv din bugetul Primăriei Sectorului 1, s-a ridicat la aproximativ 15,2 milioane de euro. Lucrările au demarat în urmă cu aproximativ doi ani şi s-au încheiat în iunie 2013.

Clădirea este construită după standardele seismice din 2006, are opt niveluri, din care trei subterane, în două dintre acestea urmând să fie amenajată parcarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici