Centrul de Transfuzii Cluj, fără spaţiu de stocare a sângelui după ce donatorii s-au înghesuit pentru bilete la Untold

Peste 400 de persoane s-au prezentat, marţi, să doneze sânge la Centrul de Transfuzii (CTS) Cluj în schimbul unor bilete gratuite de o zi la Untold Festival, însă doar 150 au fost preluate, celelalte persoane fiind reprogramate, deoarece capacitatea de stocare în unitatea medicală a fost depăşită.

2184 afișări
Imaginea articolului Centrul de Transfuzii Cluj, fără spaţiu de stocare a sângelui după ce donatorii s-au înghesuit pentru bilete la Untold

Centrul de Transfuzii Cluj, fără spaţiu de stocare a sângelui după ce donatorii s-au înghesuit pentru bilete la Untold (Imagine: Cristina Nichituş/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Untold Festival, Ştefana Giurgiu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că, la Cluj-Napoca, în cea de-a doua zi a campaniei iniţiate de organizatorii festivalului, "Pay with blood", Centrul de Transfuzii Cluj a rămas fără spaţiu de stocare a sângelui, din cei peste 400 de donatori care s-au prezentat, doar 150 reuşind să doneze sânge, fiind astfel nevoie de prelungirea campaniei până vineri.

"Au venit foarte mulţi donatori, însă doar aproximativ 150 au reuşit să doneze sânge şi au primit pe loc bilete gratis pentru o zi de festival. Restul donatorilor care au venit la Centrul de Transfuzii, aproximativ 300 de persoane, au fost trecuţi pe liste suplimentare şi vor primi bilete de o zi, gratis, dacă revin până vineri la centru să doneze. Între timp, noi încercăm să găsim o soluţie, să aducem de la alte spitale frigidere speciale pentru stocarea pungilor cu sânge", a declarat Ştefana Giurgiu.

Ea a precizat că, deşi la Cluj-Napoca, campania de donare de sânge ar fi trebuit să se încheie marţi, aceasta s-a prelungit până vineri, însă persoanele care vor veni să doneze, începând de miercuri, vor beneficia doar de reduceri la abonamente, nu şi de bilete gratis.

"Noi preconizăm că şi mâine (n.r.- miercuri) vor fi mulţi donatori la coadă, însă aceşti donatori vor beneficia doar de reducere la festival, adică un abonament de patru zile va costa 199 de lei", a mai spus Ştefana Giurgiu.

Potrivit organizatorilor campaniei "Pay with blood", la Cluj-Napoca, luni, în prima zi de donare, peste 150 de persoane au donat sânge şi au primit pe loc bilete gratuite de o zi la Untold Festival.

Untold Festival, în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină (INTS), a lansat "Pay with blood", o campanie naţională de încurajare a donării de sânge. În cadrul acestei campanii, care se desfăşoară în perioada 14 - 24 iulie, donatorii de sânge din centrele regionale şi judeţene de transfuzii primesc reducere la abonamentele Untold sau bilete gratuite de o zi dacă intră pe site-ul festivalului, www.untoldfestival.com, şi completează formularul de donator.

România ocupă penultimul loc din Europa la numărul de donatori activi de sânge, potrivit INTS. La nivel naţional, doar 1,7% din populaţia ţării donează sânge, iar cei mai mulţi devin donatori doar atunci când trebuie să ajute o persoană apropiată lor, mai arată datele institutului.

Untold Festival se va desfăşura în perioada 30 iulie - 2 august, la Cluj-Napoca, fiind proiectul major de divertisment al programului "Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeană a Tineretului", şi va aduce pentru prima dată în România, pe aceeaşi scenă, patru dintre cei mai îndrăgiţi artişti electro-dance din lume: Avicii, Armin van Buuren, David Guetta şi Dimitri Vegas & Like Mike.

Pe scenele festivalului de la Cluj vor urca 150 artişti internaţionali şi naţionali, printre care se numără Wu-Tang Klan, ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman şi Gramatik.

Evenimentul este organizat de Federaţia Share Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizaţia Student Plus, fondator al Federaţiei Share Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici