Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor recomandă vaccinarea femeilor însărcinate împotriva COVID-19. „Vrem să fie protejate”

  • Femeile însărcinate ar trebui să fie vaccinate împotriva COVID-19, conform unei noi analize care nu a arătat un risc crescut de avort spontan, a declarat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA.
  • CDC a declarat că nu au fost descoperite probleme de siguranţă pentru femeile însărcinate, nici în noua analiză, nici în studiile anterioare.
664 afișări
Imaginea articolului Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor recomandă vaccinarea femeilor însărcinate împotriva COVID-19. „Vrem să fie protejate”

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor recomandă vaccinarea femeilor însărcinate împotriva COVID-19. „Vrem ca femeile să fie protejate”

Cercetările arată că ratele de avort spontan după vaccinare sunt similare cu rata preconizată în mod normal. Femeile gravide pot primi oricare dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19 care au autorizaţie de urgenţă, Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Agenţia nu recomandase anterior femeilor însărcinate să fie vaccinate, dar, potrivit studiilor, acestea ar trebui să discute despre vaccinare cu medicii lor, potrivit Reuters.

Sascha Ellington, conducătorul echipei de Pregătire şi Răspuns în situaţii de Urgenţă din cadrul Diviziei CDC de Sănătate a Reproducerii, a declarat că procentul vaccinării în cazul femeilor însărcinate a fost scăzută, doar 23% primind cel puţin o doză din serul anti-COVID-19.

„Vrem să creştem acest procent”, a spus Ellington, menţionând că agenţia lucrează la strategii pentru ca obstetricienii şi ginecologii să devină furnizori de vaccinuri. „Vrem ca femeile să fie protejate. Nu vedem probleme de siguranţă şi astfel beneficiile vaccinării într-adevăr depăşesc orice risc potenţial sau necunoscut”.

Sarcina creşte riscul de boli grave cauzate de coronavirus, potrivit CDC, iar COVID-19 în timpul sarcinii creşte riscul naşterii premature.

CDC a declarat că recomandă acum tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv femeilor însărcinate, celor care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor.

Suntem conştienţi de miturile care s-au răspândit legate de fertilitate. Nu se bazează pe nicio dovadă. Nu există nicio ştiinţă care să susţină acest lucru", a spus Ellington. „Sperăm că acest lucru vă va ajuta”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici