Cepoi: Atitudinea ANI este neetică. Îmi rezerv dreptul de a acţiona instituţia în instanţă

Ministrul Vasile Cepoi a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că înainte de a intra în proiect a consultat juriştii, care i-au spus că nu e conflict de interese, precizând că atitudinea ANI este neetică şi că îşi rezervă dreptul de a acţiona instituţia în instanţă pentru afectarea imaginii sale publice.

358 afișări
Imaginea articolului Cepoi: Atitudinea ANI este neetică. Îmi rezerv dreptul de a acţiona instituţia în instanţă

Cepoi: Atitudinea ANI este neetică, îmi rezerv dreptul de a acţiona instituţia în instanţă (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

"Eu, înainte de a intra în proiect, am consultat legea şi juriştii. Aceştia mi-au spus că nu este conflict de interese, fapt care s-a dovedit prin faptul că organismele care se ocupă de implementarea proiectului nu mi-au sesizat nicio neregulă. Am făcut publice datele privind acest proiect încă din luna februarie, cu toate detaliile aferente", a spus ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

El consideră "neetică" atitudinea ANI de a-l "sancţiona prin ştirbirea imaginii publice" înainte de a se dovedi că suspiciunile celor care l-au reclamat au fost confirmate de către instanţă.

"Îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţă ANI pentru afectarea imaginii publice prin nerespectarea principiului neconfidenţialităţii pe care chiar ANI îl invocă în finalul comunicatului de presă. Este hilar. Nu înţeleg pe cine serveşte ANI dând acest comunicat înainte să existe o sentinţă", a adăugat Vasile Cepoi.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici