Cepoi: Prin noua lege proprietarii spitalelor vor putea opta pentru organizare a acestora în spitale-fundaţii

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, joi, la Suceava că în viitorul proiect al legii Sănătăţii proprietarii spitalelor vor putea opta pentru varianta de organizare a acestora în spitale-fundaţii ce vor funcţiona ca spitale publice şi vor răspunde nevoilor de asistenţă medicală publică.

400 afișări
Imaginea articolului Cepoi: Prin noua lege proprietarii spitalelor vor putea opta pentru organizare a acestora în spitale-fundaţii

Cepoi: Prin noua lege proprietarii spitalelor vor putea opta pentru organizare a acestora în spitale-fundaţii (Imagine: Shutterstock)

"În viitorul proiect de lege, proprietarii spitalelor, că este autoritatea publică locală, că este Ministerul Sănătăţii, vor putea opta pentru varianta de organizare a acestor unităţi sanitare în spitale-fundaţii, însă într-o fundaţie cu reglementări speciale", a spus Vasile Cepoi.

El a declarat că spitalul - fundaţie, al cărui unic membru fondator este actualul proprietar, va fi un spital public, ce va răspunde nevoilor de asistenţă medicală publică, dar are o libertate în management care îi permite o mai bună dezvoltare şi o creştere a perfomanţei.

Ministrul Sănătăţii a spus că acele spitale - fundaţii ar urma să fie conduse de Consilii de Administraţie, care trebuie să fie formate dintr-un număr de membri "reprezentativi pentru populaţia pe care o deservesc, de o aşa manieră, încât riscul politizării să se reducă".

Vasile Cepoi a a menţionat că după ce proiectul noii legi a sănătăţii va fi finalizat şi va fi pus în dezbatere publică, prin transparenţa decizională, va fi elaborată şi legislaţia secundară, tot cu consultarea "tuturor actorilor implicaţi în problemă".

Ministrul Sănătăţii a participat, joi, la Suceava la o dezbatere pe tema proiectului noii legi a Sănătăţii cu reprezentanţi ai farmaciştilor, medicilor de familie, ai medicilor din spitale şi cu manageri de spitale din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ.

Legea sănătăţii va fi gata pentru dezbatere publică la 1 iulie, dar primul pas important este asumarea politică de Guvern a soluţiilor propuse, pentru că sunt mai multe variante posibile, fiecare cu avantajul şi dezavantajul său, a declarat săptămâna trecută ministrul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici