Cepoi: Se elaborează o strategie a sănătăţii pe minim 4-5 ani, precondiţie pentru a obţine fonduri UE

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, spune că un grup de lucru elaborează o strategie a sănătăţii pe minim patru - cinci ani, aceasta fiind o precondiţie pentru a se putea accesa fonduri europene necesare pentru infrastructura spitalicească.

229 afișări
Imaginea articolului Cepoi: Se elaborează o strategie a sănătăţii pe minim 4-5 ani, precondiţie pentru a obţine fonduri UE

Vasile Cepoi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că a discutat cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, problema pe tema implicării sistemului de sănătate în programele care beneficiază de fonduri structurale europene.

El a spus că un grup de lucru elaborează o strategie a sănătăţii pe minim patru - cinci ani, aceasta fiind o precondiţie pentru a se putea obţine fonduri europene, necesare pentru infrastructura spitalicească din România.

"Noi avem o mare problemă cu rezolvarea infrastructurii asistenţei medicale, în special a infrastructurii spitaliceşti. Va trebui să obţinem fonduri cu această destinaţie. Prima condiţie pe care trebuie s-o îndeplinim este o strategie a sănătăţii pe termen de cel puţin patru sau cinci ani, cu o procedură de monitorizare a acestei strategii, deci este precondiţie pentru a putea solicita acest lucru. În momentul de faţă, există un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii care lucrează la această strategie şi vom face paşii următori. Se intenţionează acest lucru, sper să şi reuşim", a spus Cepoi.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, şi şeful Clinicii de Urologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Ionel Sinescu, participă, la Târgu Mureş, la întâlnirea Asociaţiei Naţionale a rectorilor şi decanilor facultăţilor de învăţământ medical şi farmaceutic din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici