Cepoi: Sper ca până săptămâna viitoare să fie deblocate posturile din sistemul sanitar

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a afirmat, joi, la Constanţa, că până săptămâna viitoare ar putea fi deblocate posturile din sistemul sanitar, spunând că speră să treacă "de barajul Ministerului de Finanţe".

249 afișări
Imaginea articolului Cepoi: Sper ca până săptămâna viitoare să fie deblocate posturile din sistemul sanitar

Vasile Cepoi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Deblocarea de posturi este o problemă naţională. Eu mă străduiesc de vreo trei-patru luni de când sunt în minister să rezolv aceată problemă. Sper să o rezolv până săptămâna viitoare, am nişte promisiuni şi sper să trec de barajul Ministerului de Finanţe", a declarat Cepoi, la Constanţa, unde a participat la inaugurarea Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean, care a fost modernizată cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii.

Cepoi a mai spus că şi alte spitale din ţară au nevoie de bani pentru renovarea diferitelor secţii, dar că trebuie să existe anumite priorităţi şi că este importantă şi implicarea autorităţilor locale în dezvoltarea acestor proiecte.

"În toată ţara este o nevoie mare de renovare, dar trebuie să existe nişte priorităţi şi acestea trebuie să fie în funcţie de interesul local şi aici constat că interesul local este unul important. Unul dintre criteriile pe baza cărora se alocă banii este şi acesta - contribuţia cu care vine partea locală", a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, spunea, într-un interviu acordat marţi MEDIAFAX, că în cel mult două săptămâni 11.000 de posturi vor fi deblocate în sistemul sanitar, 50-60 la sută pentru asistente medicale şi aproximativ 25 la sută pentru medici.

Posturile în sănătate au fost blocate din 1 ianuarie 2009, iar de atunci numărul angajaţilor a scăzut continuu, mulţi dintre aceştia solicitând ieşirea din sistem. Managerii spitalelor au atras atenţia în repetate rânduri asupra faptului că, din cauza blocării posturilor, o asistentă medicală trebuie să se ocupe de mulţi pacienţi şi nu poate face faţă solicitărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici