Cercetările la locul prăbuşirii elicopterului israelian au fost reluate

O echipă de procurori români şi israelieni, însoţită de salvamontişti şi jandarmi montani, a reluat, miercuri, de la ora 08.00, cercetările în Munţii Bucegi, la locul unde s-a prăbuşit elicopterul militar israelian.

134 afișări
Imaginea articolului Cercetările la locul prăbuşirii elicopterului israelian au fost reluate

Cercetările la locul prăbuşirii elicopterului israelian au fost reluate (Imagine: Tiu Marin/Mediafax Foto)

Serviciul Salvamont Bran a trimis în sprijinul cercetătorilor şase salvamontişti, iar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov a mobilizat în zonă doi ofiţeri şi 15 subofiţeri.

"Cercetările s-au reluat de astăzi dimineaţă (n.r. - miercuri), de la ora 08.00. Noi le-am pus la dispoziţie şi două ATV-uri, în caz că au nevoie să se deplaseze de la un refugiu la altul", a spus Ciprian Aldea, purtător de cuvânt al IJJ Braşov.

Salvamontiştii vor lucra şi la amenajarea unui refugiu la Ţigăneşti, zona Poarta, potrivit lui Fănică Boboc, şefului Serviciului Salvamont Bran.

În cursul zilei de marţi, echipele de intervenţie au ajuns în zona Poiana Guţanului şi Valea Gaura, între Colţii Ţapului din Munţii Bucegi, unde au găsit epava elicopterului, dar şi mai multe rămăşiţe umane, care urmează să fie cercetate de specialişti.

Cutia neagră, găsită în noaptea de marţi spre miercuri la locul accidentului elicopterului israelian în România, a fost transferată în Israel pentru a fi analizată, relatează cotidianul Haaretz, în ediţia electronică de miercuri.

Cutia neagră a aparatului a fost descoperită la locul accidentului, la miezul nopţii, şi a fost transferată în Israel, unde urmează să fie analizată.

Anchetatorii forţelor aeriane suspectează o eroare umană rezultată în urma vizibilităţii reduse şi au început să strângă dovezi la faţa locului, în munţii Carpaţi unde s-a prăbuşit elicopterul. Oficial însă, forţele aeriene susţin că iau în considerare toate posibilăţile, inclusiv ca elicopterul CH-53 Sikorsky să fi întâmpinat o problemă tehnică.

Haaretz mai relatează că echipele de salvare au localizat, marţi, cadavrele celor şapte membri ai echipajului, şase israelieni şi un român, aflaţi la bordul elicopterului israelian prăbuşit în România, acestea urmând a fi recuperate miercuri.

Autorităţile române au anunţat marţi că au descoperit cadavrele, dar armata israeliană (IDF) încă îi consideră "dispăruţi" pe cei şase militari, până când rabinatul IDF va confirma identitatea acestora.

Forţele aeriene nu pot oferi o estimare a duratei procesului de identificate care va avea loc şi încă nu se ştie când vor fi transportate în Israel trupurile neînsufleţite ale militarilor.

Echipa de anchetă a armatei israeliene merge la locul accidententului miercuri dimineaţă, pentru a căuta noi indicii. Vremea nefavorabilă face dificil accesul în zonă şi recuperarea cadavrelor.

Două avioane israeliene de transport au aterizat în România marţi după-amiază, cu 90 de soldaţi şi ofiţeri şi echipament de intervenţie. Echipa include şi membri ai unităţii de salvare 669 a forţelor aeriene, ai rabinatului militar, câini special antrenaţi şi o echipă de anchetatori. Soldaţii din cadrul rabinatului militar au venit cu dosarele medicale ale celor şase victime, pentru a le putea identifica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici