Cererea lui Mihai Stoica privind regimul de detenţie, amânată pentru că acesta a rămas fără avocaţi

Judecarea cererii lui Mihai Stoica de schimbare a regimului de executare a pedepsei a fost amânată, miercuri, pentru că avocaţii acestuia au reziliat contractul de reprezentare, instanţa Judecătoriei Sectorului 5 stabilind următorul termen la 14 mai.

652 afișări
Imaginea articolului Cererea lui Mihai Stoica privind regimul de detenţie, amânată pentru că acesta a rămas fără avocaţi

Mihai Stoica (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Mihai Stoica a formulat, în 8 aprilie, la Judecătoria Sectorului 5, o cerere de schimbare a regimului de executare a pedepsei de trei ani şi şase luni primite în dosarul transferurilor de jucători, în prezent acesta având regim închis.

Judecătoria Sectorului 5 trebuia să ia în discuţie miercuri cererea lui Mihai Stoica, însă judecarea dosarului a fost amânată pentru că avocaţii acestuia au reziliat contractul de reprezentare.

Instanţa a acordat un nou termen în acest dosar la 14 mai, dată până la care fostul manager general al FC Steaua va trebui să-şi angajeze alţi apărători.

Numele lui Mihai Stoica şi cel al avocatei acestuia au apărut în referatul cu propunerea de arestare a judecătorului Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, care trebuia să soluţioneze dosarul în care fostul manager al FC Steaua a solicitat anularea condamnării primite în dosarul transferurilor. Potrivit referatului procurorilor, judecătorul Stan Mustaţă ar fi încercat să îi ceară lui Mihai Stoica bani pentru a da o decizie favorabilă.

În 25 aprilie, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, din care făcea parte şi Stan Mustaţă, a declarat contestaţia în anulare a lui Mihai Stoica ca fiind admisibilă în principiu şi a amânat judecarea cauzei pentru 23 mai.

Într-un alt dosar, Judecătoria Sectorului 5 ar fi trebuit să ia în discuţie, tot miercuri, cererea lui George Copos - condamnat la trei ani şi opt luni, în dosarul transferurilor - de schimbare a regimului de executare a detenţiei, acesta fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova, în regim închis. Şi acest proces a fost amânat, pentru că la dosar nu a fost depusă decizia judecătorului delegat de la penitenciar, instanţa stabilind termenul de judecată tot în 14 mai.

Un alt condamnat în dosarul transferurilor de jucători, Gheorghe Popescu, care are de executat o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, a formulat o cerere de schimbare a regimului, care ar fi trebuit să se judece marţi, însă acest proces nu a mai avut loc pentru că Popescu şi-a retras solicitarea.

Şi Gigi Neţoiu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în dosarul transferurilor şi încarcerat la Penitenciarul Craiova, a cerut instanţei schimbarea regimului de detenţie din închis în semideschis. Judecătoria Craiova ar urma să ia o decizie în acest sens la 8 mai.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali sunt încarceraţi la Penitenciarul Slobozia, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica şi George Copos execută pedepsele la Penitenciarul Rahova, iar Gigi Neţoiu este închis la Penitenciarul Craiova, toţi având regim închis de detenţie. Jean Pădureanu execută pedeapsa în regim semideschis, fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici