Cetăţean german prins în FLAGRANT când primea 10.000 de euro pentru a interveni la un procuror

Un cetăţean german a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro pretinşi de la o persoană cercetată penal. Bărbatul ceruse iniţial 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă procurorul de caz în favoarea persoanei care i-a dat banii.

2247 afișări
Imaginea articolului Cetăţean german prins în FLAGRANT când primea 10.000 de euro pentru a interveni la un procuror

Cetăţean german prins în FLAGRANT când primea 10.000 de euro pentru a interveni la un procuror

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Timişoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Nelu Petru Ciomag, cetăţean german, pentru trafic de influenţă.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii decembrie 2017, Ciomag a solicitat iniţial unui inculpat cercetat într-un dosar penal aflat pe rolul DIICOT Timişoara suma de 200.000 de euro, sumă ce a fost redusă până la 50.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra procurorului care instrumentează dosarul, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile.

Joi, Ciomag a fost suprins în flagrant când primea o primă tranşă de 10.000 de euro din cei 50.000 euro pretinşi.

Vineri, cetăţeanul german va fi prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza a fost instrumentată împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici